Stabæk holdt på tabelltoppen med storseier

Stabæk knuste Sandviken 7-1 i eliteserien fotball kvinner lørdag. Dermed holdt bærumslaget på serieledelsen.

Etter tolv serierunder er det Stabæk og LSK Kvinner som har fått en luke på topp. Der laget fra Romerike tok en ikke alt for imponerende 2-1-seier borte mot bunnlaget Kattem, slo Stabæk til med hele sju mål i Bergen.

Andrine Stolsmo Hegerberg startet målkavalkaden etter fem minutters spill, mens Kristy Moore doblet ledelsen i det 19. minutt. Mia Kristin Nygard ga Sandviken håp om poeng da hun reduserte til 1-2 kort tid ut i annen omgang.

Men Stabæk lot seg ikke skremme. Gjestene svarte med å plassere fem mål til bak keeper Nora Gjøen.

LSK fikk åpningen bortelaget ønsket med et tidlig mål av Lene Storløkken etter 14 minutter. Kattem utlignet ved Guro Reiten i det 68. minutt, men gleden varte ikke lenge for trønderne. Like etterpå ble Isabell Lehn Herlovsen matchvinner etter å ha stanget ballen i nettmaskene med hodet.

Stabæk leder eliteserien med 32 poeng, men LSK Kvinner er bare poenget bak på annenplass. Arna-Bjørnar er ytterligere fem poeng bak og er nummer tre på tabellen. Sistnevnte slo til med 5-0 borte mot Vålerenga. (©NTB)