Sjåføren var uten førerkort og påsto at han var ute og øvelseskjørte. Da var det ikke veldig smart at mannen i passasjersetet hadde promille.... Illustrasjonsfoto.
Sjåføren var uten førerkort og påsto at han var ute og øvelseskjørte. Da var det ikke veldig smart at mannen i passasjersetet hadde promille.... Illustrasjonsfoto.

– MÅ folk kjøre forbi bare fordi jeg har en L på bilen?

Tenåringer frustrert over aggressiv kjøring. Si din mening!

På Broom-forumet samles stadig flere bilinteresserte nordmenn for å diskutere bil, utveksle ideer og spørre hverandre om råd.

På litt over ett år har det kommet inn over 1314 tråder – som har mottatt nesten 11.000 svar!

Takket være den høye deltakelsen, får omtrent alle som starter en tråd svar og ofte gode råd i forbindelse med en problemstilling knyttet til bil, enten det er kjøp/salg eller tekniske utfordringer.

Men det hender også at det er et egnet sted for å lufte frustrasjoner. Og nettopp det var det en bruker som kaller seg Lillegutt gjorde denne uka - og responsen har vært stor.

Broom-forumet: Er dette den mast harry SUV-en?

Del med dine Facebook-venner

- Vis respekt

Lillegutt er en ung bilist, som om ett års tid skal ta "lappen". I mellomtiden må han imidlertid øvelseskjøre - med rød L-merke bak på bilen.

Det er ikke alltid like hyggelig. Bare hør her:

"Halloen folkens! Dagens kloke ord her frå meg:

For å vere ærlig så er eg i grunnen lettare irritert pga folk som ikkje veit ka respekt i trafikken er for noke! No har eg 1 år igjen før eg skal ta førerkortet og eg lærekjører så mykje som mulig. Det er vel i grunnen problemet.

Dersom eg en gang kjører uten L-en klistra på ræva blir eg behandla som en vanlig person ute på veien. Men dersom eg klistra L-en på så blir folk liggande å presse meg seg helt opp i ræva på meg, de tar farlige forbikjøringer og gjer alt bare for å lage hinder.

Og dette problemet er ikkje bare eg som har, men alle som lærekjører! Uansett om eg kjører over fartsgrensa så skal folk kjøre forbi bare for å ligge rett framfor.

Så mitt budskap: Vis respekt for ALLE traffikantane, ikkje bare dei uten L på ræva! Vi trenger tid for å lære å kjøre godt.

Lillegutt"

Broom-forumet: Lei av bråket i bilen

Samme erfaring

Flere av de som har svart på innlegget forteller at de har samme inntrykk, nemlig at andre bilister blir ekstra utålmodige når de ser at bilen foran har en rød L på hekken.

Peder skriver:

"Har selv øvelseskjørt i et år nå og har ingen problemer med å følge trafikken. Uansett om jeg ligger 10 km over fartsgrensen er det alltid någen som legger seg i reævå. Hva er det egentlig folk er så redde for med å ligge bak en som kjører med L?"

Broom-forumet: Hvilken er best - Volvo V60 eller Alfa Romeo 159?

– Skaper nesten-kollisjoner

Men noen forsøker også å forklare hvorfor de ikke vil ligge bak biler med uerfarne sjåfører.

Dette skriver Nils:

"Mange kjører nok forbi dere, fordi de vet at lenger framme kan det komme en rundkjøring eller ett kryss. De fleste som lærekjører klarer å kjøre helt greit rett fram, men så fort de kommer til en stopp som følge av rundkjøring eller lignende, blir det fort problemer. Da kveles bilen og det blir nesten-kollisjoner med andre biler. Sånt er det ikke alle som har tid til å ligge bak, og kjører derfor forbi, SELV OM dere ligger over fartsgrensen."

Vi anbefaler også å lese den fornøyelige historien til "ormen", som viser hvor lite smart det kan være å ligge for tett opptil bilen foran, med eller uten en rød L.

Klikk her for å lese innleggene eller bidra med dine egne synspunkter: