Tommy Høiland LSk
Tommy Høiland LSk
ONDOVRI000000
ONDOVRI000000
SANDNESGLEDE000000
SANDNESGLEDE000000
Petter vaagan moen (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Petter vaagan moen (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

«Lillestrøm er et drittlag»

Tommy Høiland er ikke nådig med nedrykkstruede Lillestrøm.

Lillestrøm - Sandnes Ulf 1-3

Vi fulgte kampen minutt for minutt med tekstoppdateringer i livesenteret

Lillestrøm er en storklubb som balanserer på kanten av stupet. Magnus Haglunds gutter står med tre kamper uten seier.

Forrige serierunde tapte de for dumpekandidat Stabæk. Denne serierunden fikk de stryk av en annen dumpekandidat, Sandnes Ulf.

3-1 for Sandnes Ulf beskriver assistent-trener Magnus Powell med følgende karakteristikk:

– Flaut.

Også Sandnes Ulfs reserver var mindre imponert av dagens motstander:

«Sygt deilig med seier:D Men fy f**n for et drittlag Lillestrøm e...» tvitret Tommy Høiland etter kampen.

Manglet vilje
Magnus Powell mener lagets spillere manglet vilje til å vinne.

– Man må prøve å vinne fotballkamper før man kan vinne dem, sa Powell.

Lillestrøm befinner seg under streken med bare elleve poeng på sesongens første 13 kamper. Det er under pari for et lag som ble hyllet som overgangsvinner før sesongen.

De første 15 minuttene tok Sandnes Ulf kommandoen i kampen umiddelbart, og ledet 2-0, etter scoringer av Kamal Saaliti og Steinthor Freyr Thorsteinsson.

SCORING:
  Kamal Saaliti scoret mot Lillestrøm.
SCORING: Kamal Saaliti scoret mot Lillestrøm.

Passive LSK
Sandnes Ulf-spillerne var overrasket over hvor passive motstanderne var.

– Jeg vet ikke hva Lillestrøm drev med. Det var som om de sto med lua i hånden og ventet på oss, sa målscorer Saaliti etter kampen.

Nå ligger Sandnes Ulf på sjuendeplass i Tippeligaen når sesongen nærmer seg halvspilt. Klubbkapteinene mener det ikkje gjenspeiler nivået laget egentlig er på.

– Nei, vier ikke så gode som tabellen sier, men vi har et sterkt kollektiv, sa Aksel Berget Skjølsvik etter kampen.

Pangstart for Sandnes Ulf
Etter 9 minutter sendte Kamal Saaliti Sandnes Ulf i ledelsen. Stian Ringstad taklet Aanestad, men ballen havnet hos Kamal Saaliti som skjøt via Isak Scheel og i en bue over Sead Ramovic i LSK-buret.

Seks minutter senere fikk Steinthor Freyr Thorsteinsson ligge mutters alene på 18 meters hold. Islendingen kunne prikke inn sin andre scoring for sesongen bak en oppgitt Ramovic, som nok måtte undre over hva de ti foran han på banen i gult gjorde på.

Lillestrøm fikk sin første virkelig store sjanse i det 34. minutt, da Palmi Rafn Palmason stod umarkert på sju meters hold. Palmason triller ballen utenfor, uten å sette Bo Andersen på prøve.

– Fortjent pauseledelse
Hjemmelaget tok over størstedelen av banespillet, men evnet ikke å sette gjestene fra Rogaland under et konstant press. Samtidig var Sandnes Ulf farlige på kontringer, og LSK kunne aldri føle seg trygg.

– Vi har vært gode i press-spillet vårt og vi har vært effektive, men det gjenstår enda 45 steintøffe minutter, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen ved pause.

– Det er en fortjent ledelse, når vi ikke kan vise mer hjerte enn det vi gjør nå, sa Lillestrøm-assisten Magnus Powell som etterlyste at LSK-spillerne ofret seg mer.

LSK er nær en bra mulighet før det er spilt et minutt av andre omgang. Guy Roger Toindouba kom inn i pausen og markerte seg umiddelbart ved å skape en farlig situasjon da han stormet nedover på høyresiden, og spilte inn foran mål, men Sandnes Ulf fikk klarert.

Andersen på bærtur
Ni minutter ut i omgangen fikk Lillestrøm en strålende mulighet. Erling Knutdzon blir spilt fri, og Bo Andersen kommer ut på 20 meter, men blir enkelt dradd av og Knudtzon kan sette ballen i det åpne målet.

ANDERSENTUR000000
ANDERSENTUR000000

Lillestrøm satset offensivt med en utligning for øyet. Istedet fikk de en ny i sekken da Ulf-innbytter Gilles Ondo dro av en forsvarsspiller og vridde ballen inn bak Sead Ramovic i LSK-målet. 3-1 og da så det tungt ut for Lillestrøm.

Da Bjørn Bergmann Sigurdarson fikk stå umarkert på ti meters hold med et kvarter igjen å spille, men ikke fikk nok kraft bak headingen til å utfordre Bo Andersen i Ulf-målet var det nok mange på Åråsen som tenkte at dette så håpløst ut.

Og det var det også. Kampen ebbet ut på 3-1 til Sandnes Ulf.

Lagene:
Lillestrøm (4-3-3): Ramovic - Stoor, Scheel, Kippe, Ringstad - Rafn Palmason, Andersson, Vaagan Moen - Knudtzon, Bergmann Sigurdarson, Bolly
Sandnes Ulf (4-4-2): Andersen - Pepa, Espedal, Frejd, Sola - Thorsteinsson, Holmvik, Skjølsvik, Aanestad - Saaliti, Torsteinbø