bovimblod
bovimblod

Blodig Måkestad Bovim kjempet seg til finale

Ingvill Måkestad Bovim fikk en piggsko i leggen, men kjempet seg til 1500 meter finale.

Helsinki (TV 2 Sporten): I den sterke vinden på olympiastadion, var det ingen i feltet som ønsket å sette fart. Det førte til en vill kamp om posisjonene.

- Det ble litt knuffing, ja. Jeg kunne kanskje vært litt tøffere. I morra skal jeg være litt tøffere, og kjempe for min plass i feltet, sier Ingvill Måkestad Bovim, til TV 2 Sporten.

Se intervju i videovinduet øverst på siden!

Blodig legg
Blodet rant fra et sår på leggen etter et ublidt møte med en av konkurrentene tidlig i løpet.

- Jeg ble truffet av en piggsko. Og jeg fikk et hull på den andre skoen også. Men jeg har med et ekstra par for sikkerhets skyld, ler hun.

Vanligvis er det en fordel å løpe i heat nummer to i en kvalifisering. Men på grunn av forholdene var det ingen som ville sette skikkelig fart. Og Gular-jenta innrømmer at hun ikke hadde helt kontroll over situasjonen.

- Jeg gikk ikke opp tidlig i dag, for jeg følte meg såpass bra at jeg var sikker på å bli blant de fire beste. Men så kom jeg ikke forbi på innsiden, så ble jeg bare innestengt på slutten. Og da har man ikke full kontroll. Da jeg så at jeg ble nummer fem, ble jeg ekstremt usikker. Men det holdt med tiden, og jeg har ikke brukt mye krefter i dag.

Tiden 4.11,97 var den beste av de fire jentene som ikke kvalifiserte seg direkte til finale.

Ville ikke dra
Måkestad Bovim ville ikke være den som satte fart på feltet.

- Jeg har tross alt bare ellevte beste årsbeste av de som deltar her. Så lenge man ikke er klart best, så tar man ikke å vinner et løp forfra i dag. Så jeg prøvde å være taktisk lur, men så ble det litt utaktisk på slutten. Men hvis jeg har brukt opp uflaksen i dag, så er jo det greit for i morra.

Hun er likevel fornøyd.

- Formen kjennes bra ut. Og det er første finalen i EM jeg kommer til noen gang, så det er jeg veldig fornøyd med, sier Måkestad Bovim.

LES OGSÅ: Vukicevic videre med et nødskrik: – Jeg var svinnervøs