Tour-prolog uten norsk seierssjanse

Edvald Boasson Hagen (25) kommer neppe til å kopiere Thor Hushovds prologseier i Tour de France når rittet tråkkes i gang lørdag ettermiddag.

Rudsbygdingen er eneste nordmann til start i årets utgave. Etter to etappeseirer i fjor er det håp om at den norske mesteren skal tråkke inn til nye triumfer, men prologen lørdag har andre favoritter enn Boasson Hagen over 6,4 kilometer i belgiske Liège.

– Greier jeg topp-ti-plassering, må jeg være fornøyd, men det er intet mål i seg selv. Jeg skal ikke kjempe om sammenlagtseier uansett, så det spiller ingen rolle om jeg taper ti sekunder på prologen. Men jeg skal tråkke så fort jeg kan for å kjempe litt i toppen i starten av rittet, sier Edvald Boasson Hagen.

Prologfavorittene er tempospesialister som Tony Martin, Fabian Cancellara, David Zabriskie, Bradley Wiggins, Cadel Evans og svenske Gustav Larsson.

Den norske Sky-rytteren er en av 23 ryttere med i ungdomskonkurransen (25 år eller yngre) i rittet. I beste fall får Boasson Hagen med seg den hvite ungdomstrøyen til søndagens etappe.

Thor Hushovd vant i 2006 prologen i Strasbourg etter å ha spesialtrent på temposykkelen for 7,1 kilometer. Han slo toer George Hincapie med 7/10 sekund. Dermed fikk en nordmann bære gul ledertrøye for første gang noensinne. (©NTB)