Ronny Deila (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
Ronny Deila (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)

Strømsgodset kan gjenta dobbeltgullet fra 1970

- Legger opp som trener hvis jeg kopierer Steinar! sier trener Ronny Deila.

I 1970 vant Steinar Pettersen både serie- og cupgull. Med et smil sier Ronny Deila at han legger opp som trener hvis han gjør det samme med Strømsgodset i 2012.

TV 2 samlet den gamle legenden - og den potensielt fremtidige legenden - på Marienlyst foran lørdagens nabooppgjør mot Hønefoss.

Og 67-åringen legger press på Ronny Deila. 42 år etter Godsets eneste seriegull tror Pettersen at ønskereprisen er her.

- De er såpass bra at jeg tror dette kan gå bra. Og Ronny innrømmer det jo selv - og snakker om gull - så da får vi tro på det, sier Steinar Pettersen.

Se reportasje øverst i artikkelen

- Vi føler oss mye bedre forberedt nå. Vi føler oss sterkere mentalt, sier Ronny Deila.

- Nå er Strømsgodset i ledelse. Da vi vant i 1970 ledet vi ikke serien før etter siste kamp. Og det er litt forskjell. Nå skal alle slå Strømsgodset.

Og de første som skal prøve seg er Hønefoss.

- De skal være gode for å slå oss. Men de er ekle, Hønefoss. De spiller så taktisk at det er helt jævlig, mener Godset-treneren.

- Jeg har ønsket i lang, lang tid at Strømsgodset tok et dobbeltmesterskap igjen, sånn at de slipper å hente meg, fleiper Pettersen.

- La meg si det sånn: Hvis det blir The Double legger jeg opp som trener. Da er det ikke vits å fortsette lenger. Da er det slutt. Da er det bare å trekke seg tilbake.

Da setter jeg meg her på tribunen ved siden av deg og ser på kampene, sier Ronny Deila og ler godt.