Thomas Roth under finalen på 800 meter. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Thomas Roth under finalen på 800 meter. (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Thomas Roth under semifinalen (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Thomas Roth under semifinalen (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

8.plass i EM-finalen for Thomas Roth

Sensjonen Thomas Roth (21) tok sisteplassen i 800 meter-finalen som en seier - og hyllet Ull/Kisa.

HELSINKI/BERGEN (TV 2 Sporten):

Thomas Roth endte på 8. plass i finalen på 800 meter i Helsinki fredag. Han kom i mål på tiden 1.49,54.

Etter å ha løpt på 1.46,88 og satt ny personlig bestenotering i semifinalen torsdag ble det for tøft for nordmannen under fredagens finale. Løpet ble et «lureløp», og da nordmannen skulle klinke til med en spurt på slutten ble for tøft i det sterke heatet.

Les også: Norges beste løperfamilie?

Jessheim-gutten hang greit med feltet hele veien, men var sjanseløs i spurten da han løp inn til svake 1.49,54. Det var nesten tre sekunder svakere en den personlige rekorden han satte i semifinalen.

- Men jeg tar dette som en seier. Å bare være i finalen var langt i overkant av det jeg hadde forventet. Jeg sa før EM at jeg måtte ha stang inn for å komme til semifinale. At jeg gikk til finale er jo da, stang, tverrligger og inn, ler Roth.

Hyller Ull/Kisa
Roth representerer Jessheim-klubben Ull/Kisa, som virkelig er satt på kartet gjennom fotball-laget som topper Adeccoligaen om dagen.

- Det er en gullperiode for fotballen i Kisa nå. Så det er gøy at vi i friidretten også gjør det bra, sier Roth, som har en fortid som fotballspiller.

- Jeg var vel relativt bra. Men angrer ikke nå på at jeg valgte friidrett til slutt, ler han.

- Men du blir ikke trent av Arne Erlandsen?

- He, he, nei. Det er Hans Jørgen som trener meg. Jeg vet ikke hvordan det hadde blitt om det var motsatt, ler Roth.

Vil ta Rodal
Roth mener seriøst at det var bra at han ikke gjorde det bedre i finalen.

- Jeg var den svakeste løperen her, og det hadde ikke vært bra om jeg hadde tatt medalje i mitt første mesterskap. Men et var veldig lærerikt å kjenne på nivået. Det var ikke så mye annerledes enn å være med i juniormesterskap. Bortsett fra at de som er med er bedre, så handler det om de samme tingene, sier Roth.

Han har hårete mål for framtiden. Og målet er å hamle opp med tidene til Vebjørn Rodal som fortsatt har nosk rekord med OL-løpet på 1.42,58.

- Det er klart at man har den tida i tankene langt der framme. Målet er helt klart å komme dit. Om jeg blir god nok, så sier jeg ikke nei takk til det, smiler den lovende 800 meter-løperen.

Jurij Borzakovskij fra Russland vant gullmedaljen, på tiden 1.48.61. Sølvmedaljen gikk til danske Andreas Bube, mens Pierre Ambroise Bosse fra Frankrike tok bronsen.

Finalefeltet på 800 meter (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Finalefeltet på 800 meter (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Artikkelen oppdateres!