Start
Start

Mange godbiter når Adeccoligaen starter opp igjen

Toppkamp i Kristiansand når IK Start møter Ull/Kisa. Fortsetter Hødd IL ferden oppover på tabellen med poeng i den vanskelige bortekampen mot Ranheim IL? Les deg opp på runden her.

Kamp: IK Start – Ull/Kisa

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Seier

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Børufsen, Hoff, Tveit, Asante

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Lund Hansen–Nouri, Andersen, Mathisen, Vikstøl–Kristjansson, Søgård, Owello, Asante–Oladapo, Vilhjalmsson

Tre siste kamper bortelag: Seier, Seier, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Moen Hansen, Soltvedt

Antatt lagoppstilling bortelag:

Origi–Andresen, Nordnes, Flittie Onstad, Kristoffersen–Kind Mikalsen, Jørstad, Adebahr, Severeide–Dos Santos–Holmen

Med seier i toppkampen mot Kisa vil Start innta tabelltoppen, en plassering de vil ha resten av sesongen?

Begge lag var involvert i cupens tredje runde forrige uke, dog med forskjellig resultat. Start gikk noe heldig videre etter å ha slått divisjonskollega KIL på bortebane, mens Kisa ble et par nummer for små mot storebror LSK. Før ferien slo Kisa Sarpsborg 08 i toppoppgjøret på hjemmebane, mens Start slet seg til seier borte mot bunnlaget Bærum.

Start sliter med noen skader, men har en solid tropp og vil ikke være nevneverdig svekket. Bakover i banen har stiller de alle mann alle, og gode Madsen blir nok å finne på benken også her. Børufsen er på gang, men tvilsomt om han starter oppgjøret. Hvis han skulle gjøre det så blir det eventuelt på bekostning av Asante som sliter med en vond fot. Hoff slo opp sin strekkskade mot KIL i cupen, og er ute til denne kampen. Inn på topp kommer enten Oladapo eller Dreshaj som makker for Vilhjalmsson som er tilbake fra skade.

Kisa har heller ikke de største skadeutfordringene. Riktignok er Moen Hansen helt sikkert ute og Soltvedt tvilsom, men Kind Mikalsen er tilbake fra skade og innlånte Chuma Anene fra VIF har fått en uke med laget og er veldig lysten på spilletid.

Som nevnt i overskriften vil Start innta tabelltoppen med seier i dette oppgjøret. Vi tror laget kommer til å trykke til fra start og presse Kisa langt tilbake på egen halvdel, et sted på banen Kisa antakeligvis har som plan å ligge i utgangspunktet. Da blir nøkkelord som tempo i ball, tempo i vendingsspill og kvalitet i bevegelser sentrale suksessfaktorer for hjemmelaget. Kisa er gode hvis det er lavt tempo, når de slipper å forflytte seg mye sidelengs og få for mange baller inn i rommet bak de bakerste fire. Da er de kapable til å bryte spillet til Start og få satt kontringer som de er meget gode på. I tillegg vil de da kunne få dødballer høyt nok opp i banen og vi vet jo alle hva de kan prestere i den fasen av spillet.

Dette er en viktig kamp på flere områder. For hjemmelaget er det viktig å få god følelsen inn med en gang på det nye kunstgressdekket som er lagt på Sør-Arena. I tillegg bør alle nyopprykkete lag slås på hjemmebane hvis de skal innfri årets målsetting om å vinne Adeccoligaen. For Kisa er det viktig å få tilbake trykket i spillet og den gode defensive samhandlingen, som har vært helt fraværende mot VIF i treningskamp og mot LSK i cupen etter ferien. Uten trykk og felles forståelse/aksept for spillestilen er Kisa et lett bytte for hjemmesterke Start.

Start
Start

Les også: Her er vårens lag i Adeccoligaen

Kamp: HamKam–Alta IF

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Uavgjort, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Lie, Nedrebø

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Hogan–Jevne Hagen, Asani, Bjerke, Riise–Hagen, Berg Hansen, Dahle–Nedrebø, Gundersen, Lehne Olsen

Tre siste kamper bortelag: Tap, Uavgjort, Uavgjort

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: NGom, Gauseth, Erlandsen, Dujilo

Antatt lagoppstilling bortelag:

Jarosinski–Overvik, Dujilo, Törnqvist, Rolandsen–Nilsson, Reginiussen, Nome–Nordbye, Nikolaisen, Thomassen

Blander Kamma seg inn i bunnstriden, eller henger de seg på kvaliktoget med seier over bunnlaget Alta?

Også begge disse lagene var i aksjon i cupen forrige uke. HamKam gjorde en hederlig innsats borte mot sterke Molde FK men ble slått ut, mens Alta tapte på straffer mot Bodø/Glimt hjemme i Finnmarkshallen. Med kun en seier på de fem siste kampene har Kamma rotet seg ned nære nedrykksstreken på tabellen. Sist kamp ble de fornedret på verst tenkelige måte da de røyk 0–5 borte mot bunnplasserte Hødd. Alta har ikke vunnet på seks kamper nå og ligger nest sist på tabellen. Men de har vært bedre borte enn hjemme, så det er ikke noe «walkover» for Kamma dette her.

Hjemmelaget begynner å få orden på skadesituasjonen. Rønningen er disponibel i buret igjen, så det blir spennende å se om han går inn i laget selv om Hogan har vært meget solid i nevnte Rønningens skadefravær. Lie er snart tilbake på banen, men vi tror Bjerke fortsetter som stopper etter flott spill i cupkampen. Nedrebø fikk seg en smell sist, og hvis han ikke starter vil Jensen komme inn i laget. Også Tilley Solhaug er tilbake fra skade og kan være et alternativ på kant for Nedrebø.

Alta har fortsatt sine langtidsskadete spillere ute. Dujilo sto over cupkampen sist, men satt på benken med en vond legg. Vi tror den solide stopperen er tilbake til denne kampen. Ertsås nærmer seg mer og mer hundre prosent, og kan være aktuell fra start her. Det er viktig for trener Berger å få både han og Ludvigsen i toppform for at laget skal kunne overleve i årets Adeccoliga. Fremover i banen er det flere gode alternativer å velge mellom, og konkurransen blir enda tøffere hvis Dujilo er tilbake og skyver Nordbye fremover i banen igjen.

Som sagt så har Alta sett mer solide ut borte enn hjemme i år, noe som sikkert har med at de har ligget lavere i banen og vært mer kyniske å gjøre. Kamma vil få kjenne på utfordringen med å spille hull på et hardkjempende Alta i dette oppgjøret. Tempo i ball og bevegelser, samt å få den første scoringen blir sentralt for Kamma. Og det er meget viktig å ha riktig balanse og kontradekning fordi Alta, først og fremst gjennom meget gode Nicolaisen, er råsterke i kontringsspillet. Vi mener Kamma er en klar favoritt i dette oppgjøret, men vi er på langt nær sikre på at de innfrir!

HamKam
HamKam

Kamp: KIL Toppfotball–Bærum SK

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Uavgjort

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Ryen, Solum

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Deinoff–Hæstad, Førsund, Wigum, Fazlagic–Aas, Shindika, Melgalvis–Moen, Tuelo Johanessen, Myklebust

Tre siste kamper bortelag: Tap, Tap, Tap

Karantener bortelag: Ruud Irgens

Nøkkelspillere usikre bortelag: Finstad, Aunan

Antatt lagoppstilling bortelag:

Eriksen–Troupe, Sandbu, Aubert, El-Masouri–Aalbu, Cornell, Sanne, Berg–Lundemo, Shaswari

Hjemmekamp mot Bærum MÅ ende i seier for at KIL skal henge seg på i toppen og innfri forventningene til og ambisjonene for sesongen!

Begge lag har spilt en obligatorisk kamp siden Adeccoligaen tok ferie. KIL tapte ufortjent hjemme mot Start i cupen, mens Bærum ble for svake i det utsatte bunnoppgjøret mot Hødd sist helg. KIL har i serien fått fire poeng på to kamper etter det fatale nederlaget mot Ranheim. Sist var laget uheldige som ikke tok med seg alle tre poengene borte mot Alta. Bærum har, når man ser på statistikken, vært et bedrøvelig skue til nå og står med hele åtte strake tap. Sist kamp før ferien hang de lenge med mot Start og andre omgang mot Hødd var oppløftende, noe som underbygger vår syn på at laget har fått litt dårlig betalt til nå.

Ryen og Solum er fortsatt ute for hjemmelaget, noe de begge har vært en stund. Laget har ingen karantener, noe som medfører at trener Nordlie har et godt utvalg av spillere når kan skal sette sammen laget. Men vi tror Nordlie spiller med de samme elleve som startet i cupkampen mot Start, noe som holder både Dosso og Tiller Larsen ute av laget. Hvis det gjøres forandringer fremover i banen så er det sannsynlig at det blir nevnte Tiller Larsen inn for en Myklebust som ikke har overbevist voldsomt hittil i år.

Viktige Ruud Irgens er ute med tre gule kort for bortelaget. Dette gir trener Tandberg store utfordringer på stopperplass da både Finstad og Aunan er usikre til kampen. Fremover i banen er både Sanne og Lundemo tilbake, noe som gir valgmuligheter i de to øverste leddene.

Dette er en kamp som KIL er store favoritter til å vinne, noe vi også tror laget vil gjøre. De skal være bedre enn Bærum og vil legge et hardt trykk på bortelaget. Dette vil resultere i mange dødballer, en fase av spillet KIL skal være gode i men ikke har fått uttelling på til nå i sesongen. Vi tror det løsner på dødballer i denne kampen, mye på grunn av at viktige Ruud Irgens er ute for Bærum. Men det er en kamp hjemmelaget MÅ vinne, og de offensive kvalitetene til Bærum skal man ikke kimse av. Litt svak offensiv markering og litt ned på prestasjonene, så har vi fort en kjempesmell og den første seieren til Bærum.

Kamp: Notodden FK–Bodø/Glimt

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Tap, Tap

Karantener hjemmelag: Holmen, Velta, Alsaker

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Lien, Bjerke, Marques, Shala

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Larsen–Sande, Jahr, Jenssen, Granerud – Amundsen, Aksnes–Kleven, Dahle, Lundefaret–Lundeberg Enger

Tre siste kamper bortelag: Seier, Tap, Uavgjort

Karantener bortelag:

Nøkkelspillere usikre bortelag: Johansen, Nordberg, Nordberg, Stensland, Jacobsen, Berg, Londak.

Antatt lagoppstilling bortelag:

Kolstad–Jacobsen, Braaten, Wemberg, Imingen–Knarvik, Berg/Sane, N’Diaye–Braaten/Sane, Khalili, Berglann

Notodden over streken eller Glimt med heng på opprykksplassene?

Begge lag var involvert i cupen forrige uke med forskjellig suksess. Notodden var gode og ledet lenge 2–0 borte mot serieleder i Tippeligaen Strømsgodset, men måtte til slutt se seg slått. Glimt gikk videre etter straffesparkkonkurranse borte mot Alta. Siste serierunde før ferien fikk ingen full uttelling da Notodden tapte knepent hjemme mot Ranheim, mens Glimt stanget mot veggen og spilte uavgjort mot Strømmen på Aspmyra.

Notodden har vært meget skadeplaget til nå, og er det fortsatt, og har i tillegg tre sentrale spillere ute med karantene til denne kampen. Både Holmen, Velta og Alsaker soner. Dette gir trener Halvorsen store utfordringer med å sette sammen laget. Noe av nøkkelen er om Lien blir frisk fra sin strekkskade slik at Jahr eventuelt kan brukes høyere i banen eller på back.

Glimt har også sitt å stri med på skadefronten, men har ingen spillere i karantene. Londak gikk ut til pause sist, men erstatter Kolstad holder også godt nivå hvis han må i ilden. Jacobsen var ute i cupkampen mot Alta, men skal rekke denne kampen. Dermed stiller laget sin vante firer bak. Sane er tilbake fra karantene og spiller på midtbanen hvis kaptein Berg ikke er klar etter sin hodeskade. Johansen er ute lengst der fremme, noe som trolig gjør at Braaten fortsetter som kant og Khalili som spiss.

Vi har tro på en meget åpen kamp mellom to lag som elsker å spille offensiv fotball. Det at lagene stiller noe reduserte tror vi åpner for en enda mer åpen kamp! Notodden er gode på eget gress og skal ha gode muligheter mot Glimt i denne kampen. Vi vet mye av rutinen er ute med skade/karantene, men det var også situasjonen da hjemmelaget slo Bryne tidligere i år. Glimt må som sagt gå for tre poeng i denne kampen for å henge med lagene i toppen, og på sitt beste er de kapable til å slå alle i divisjonen. Ja dette er nødt til å bli et oppgjør med mange sjanser og forhåpentligvis mange mål!

Kamp: Ranheim IL–Hødd IL

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Tap, Seier

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Ingen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Barli–Rønning, Tronseth, Moe, Malmo–Stilson, Åsen, Reginiussen, Løkberg–Stene–Bye

Tre siste kamper bortelag:

Karantener bortelag: Tap, Seier, Seier

Nøkkelspillere usikre bortelag: Karlsen, Torset

Antatt lagoppstilling bortelag:

Nyland–Latifu, Klock, Moltu, Brandal–Aursnes, Heltne Nilsen, Sandal–Helland, Standal, V. Heltne

Fortsetter fremgangen til Hødd?

Hødd har spilt to obligatoriske kamper i ferien. Først gikk de meget overbevisende videre i cupen, da Sarpsborg 08 ble beseiret på eget gress. Sist helg vant de også hengekampen mot bunnkollega Bærum med komfortable 2–0. Hvis vi i tillegg tar med den solide 5–0 seieren over Kamma rett før ferien så kan vi trygt si at Hødd er på gang igjen. Ranheim på sin side vant borte mot Notodden før ferien og har nok en gang hengt seg på lagene som jager opprykk.

Ranheim melder om en skadefri tropp, noe som er første gang for sesongen. Kråkmo er tilbake på feltet etter sitt brudd i foten, Tronseth er frisk etter ribbeinsskade og Krogstad trente for fullt etter å ha vært ute en stund med strekk. Dette gir Bjørkan en deilig utfordring med å ta ut laget til denne kampen. Vi tror både Kråkmo og Krogstad blir å finne på benken og at Bjørkan starter med de samme elleve som beseiret Notodden før ferien.

Karlsen sliter fortsatt med skade, og er kan fortsatt være ute til dette oppgjøret. Torset er på vei tilbake og kan være aktuell fra start. Også langtidsskadete Grodås er på vei tilbake. Dette gir trener Nilsen mye å velge mellom, og det blir spennende å se hans endelige laguttak.

Det blir spennende å se om Hødd fortsetter fremgangen og innfrir vår spådom som går på at laget vil klatre på tabellen utover høsten. Men i kampen mot Bærum sist fikk laget en pekepinn på hva som må ligge i bunn i enhver kamp. I første omgang var laget gode, jobbet hardt og ofret seg i duellene. I andre omgang slapp de seg litt nedpå, og var heldige som ikke slapp inn mål. For å ta poeng borte mot et så godt lag som Ranheim må de være på bittet hele kampen, og er de det så tror vi de har en mulighet til poeng. Men et fulltallig hjemmelag med friske bein blir ingen lett oppgave!

Kamp: Sandefjord Fotball – TUIL

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Tap, Uavgjort

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Dokken, Røyrane, Amankwah, Gabrielsen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Tre siste kamper bortelag: Seier, Uavgjort, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Johansen

Antatt lagoppstilling, hjemmelag:

Austbø - Bindia, Reppesgård Hansen, Magnusson, Brix - Dieng, Torp, Jaiteh, Lamøy - Dimitriadis - Hansen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Sørensen–Yndestad, Bertheussen, Talberg, Rinde–Johnsen, Johansen–Strøm, Kjæve, Lindin Hansen – Johnsgård

Sandefjord er på gang!

Også begge disse lagene var i aksjon i cupens tredje runde. TUIL røyk hjemme mot storebror TIL, i en kamp de var et par nummer for små. Sandefjord på sin side slo ut VIF hjemme etter ekstraomganger, i en kamp Sandefjord var best og burde avgjort før full tid. I tillegg til denne kampen spilte hjemmelaget hengekamp borte mot Mjøndalen, en kamp de vant overbevisende 3–0 etter meget sterkt offensivt spill spesielt i første omgang. Begge lagene spilte uavgjort i sin siste kamp før ferien, Sandefjord 2–2 hjemme mot Alta og TUIL 2–2 borte mot Bryne.

Når endelig Sandefjord begynte å få spillet til å gli igjen og få sentrale spillere tilbake fra skade, skjedde det som ikke skulle skje på trening denne uken. Både Amankwah og Gabrielsen slo opp sine strekkskader og blir ute av spill i flere uker. Dette gir Magnusson mulighet fra start som stopper ved siden av Reppesgård Hansen. Men laget er klart svekket i denne posisjonen, og vi så hva Gabrielsen betydde for Sandefjord i seirene mot VIF og Mjøndalen. De to øverste leddene blir det samme som det har vært de siste kampene, noe som medfører at storscorer Aas nok en gang blir å finne på benken.

TUIL stiller slik det ser ut med sitt vante lag. Johansen sto over cupkampen mot TIL, men er ventelig tilbake til denne kampen. Hvis ikke fortsetter Lidin Hansen sentralt. Strøm er også tilbake etter karantene sist serierunde og går nok rett inn i sin vante rolle på høyrekanten.

Sandefjord er på gang igjen, og vi tror de kommer til å gjenskape sine prestasjoner i denne kampen selv om Gabrielsen er ute med skade. Med gode bevegelser og mye hurtighet i laget kommer de til å skape mange målsjanser mot TUIL. Spørsmålet for hjemmelaget er om de klarer å utnytte sjansene og hvor godt de klarer å holde hodet kaldt hvis kampen skrider frem uten scoringer. Sandefjord har en tendens til å få en del brudd mot seg i etablert angrep, og det kan et kontringssterkt TUIL utnytte!

Kamp: Sarpsborg 08–Bryne FK

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Seier, Tap

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Baigorri, Roberts, Røn, Breive

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Björnsson–Berge, Heieren Hansen, Ødegård, Jørgensen–Ihugba, Jonvik–Elyounoussi, Giæver, Solberg–Hoås

Tre siste kamper bortelag: Seier, Tap, Uavgjort

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Møster, Nyborg

Antatt lagoppstilling bortelag:

Kristiansen–Landro, Risholt, Lode, Midtsian–Stokkeland, Ertzeid/Stenersen–Larshus Larsen, Fernandes, Helle – Herrem

Reiser Sarpsborg 08 seg etter sure tap både i serie og cup?

Sarpsborg røyk på tap i toppkampen mot Kisa rett før ferien. Laget var best i sjansestatistikken, men tapte 2–1 for et effektivt hjemmelag. Etter ferien skulle de reise kjerringa i cupmøtet med Hødd, men røyk på et fortjent nederlag. Dermed er det kun serien og opprykk som gjelder for det hardt satsende østfoldlaget. Bryne så en liten lysning i tunnelen etter noen gode resultater, men falt tilbake til gamle synder mot TUIL før ferien. Spille og sjansemessig overtak resulterte i kun ett poeng hjemme på Jæren. Laget har også spilt en treningskamp i ferien, en kamp de tapte 8–0 mot lokalrival Sandnes Ulf!

Etter den grove tabben til Björnsson i toppkampen mot Kisa fikk Larsen plassen i målet mot Hødd i cupen. Det ble tap i den kampen, men vi tror Larsen får fortsatt tillit bakerst. I og med at Baigorri er ute etter å ha blitt «banket opp på byen» fortsetter trolig Jørgensen som venstreback. Sentralt har Ihugba og Jonvik sterk konkurranse fra Breive hvis han er friskmeldt til denne kampen. Offensivt har trener Johansen et hav av gode spillere å velge mellom, og vi tror han fortsetter med Elyounoussi og Solberg på kantene selv om både Divanovic og Roberts har lyst på startplass. Hvem som starter av trioen Giæver, Hoås og Wiig på de to plassene som spisser er også åpent, men vi tror valget faller på Hoås og Giæver.

Bryne har forhåpentligvis brukt ferien godt med hensyn til å få spillere på beina. Ertzeid, Nyborg, Romslo og Møster er viktige spillere for laget å ha tilgjengelige, og vi tror alle nærmer seg å kunne konkurrere om plasser på laget selv om denne kampen kanskje kommer i tidligste laget. Risholt er tilbake fra karantene og går inn i startoppstillingen som stopper og får Lode som sin makker. Vi er usikre på hvilken formasjon de velger, men blir litt overrasket om de stiller i diamantformasjon til denne vanskelige bortekampen. Vi tror de to balanserende blir Stokkeland og Ertzeid/Stenersen, med en trio bestående av Larshus Larsen, Fernandes og Hella foran seg. På topp tror vi Herrem starter.

Dette er en meget viktig kamp for begge lag. Sarpsborg er nødt til å slå tilbake etter tapet mot Kisa sist, samt å revansjere det forsmedelige cuptapet mot Hødd. De er kapable til å spille ut Bryne, men er nødt til å bli mer solide i poengsankingen på hjemmebane før vi blir helt sikre på dem. Sarpsborg har kun tatt åtte av femten poeng på hjemmebane, noe som gjør at de kun er på tolvteplass på «hjemmetabellen». Det er altfor svakt hvis laget har tenkt å rykke opp. Bryne på sin side har ryggen mot veggen i forhold til om de skal bli liggende i bunn å kjempe om nedrykk utover høsten, eller om de skal henge seg på oppover på tabellen. Kapasiteten i stallen er mer enn god nok til å kjempe om kvalik i høst, men da må potensialet i laget vises oftere, spillere må komme seg ut av sykestuen og ut på banen og omgivelsene må slutte å prate om at de hadde fortjent ditt og datt. Det er kun det som står på tavla når kampen er slutt som teller!

Kamp: Strømmen IF–Mjøndalen IF

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Uavgjort

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Van Den Burgt

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Kerr–Amundsen, Bjørnevik, Yabre, Nilsen – Tokstad, Strømnes, Rasch, Olsen–Møller, Sistek

Tre siste kamper bortelag: Seier, Uavgjort, Tap

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Paul, Stokke, Ingebretsen, Gulsvik, Boldt, Granaas

Antatt lagoppstilling bortelag:

Forn–Strange, Bernstein, Sundli, Rønningene–Ohr, Helton, Idriz, Karlsen, Solberg – Kirkevold

Innvielse av nytt banedekke på Strømmen Stadion!

Strømmen klarte uavgjort 1–1 borte mot Glimt før ferien, i en kamp hvor keeper Kerr var utslagsgivende for at laget fikk med seg ett poeng. Kampen avsluttet en god periode for Strømmen hvor de med skader og karantener fikk med seg poeng de ikke hadde ventet på forhånd. Mjøndalen har på sin side hatt en meget sterk periode i det siste, med seier i treningskamp mot Godset, slo ut Hønefoss av cupen og tre strake kamper i serien uten tap. Men det var før helgens hengekamp mot Sandefjord. Laget tapte klart 3–0 på hjemmebane, og var ikke til å kjenne igjen fra foregående kamper.

Det skal ikke være andre spillere enn Van Den Burgt som sliter med å rekke denne kampen. Han har vært ute en tid men er nå på vei tilbake i spill. Strømnes er tilbake fra karantene, Rasch og Sistek tilbake fra skader. Dette medfører at laget, tror vi, vil stille mer offensivt i en 4-4-2 formasjon. Det blir noen rokeringer innad i laget hvor Yabre blir flyttet ned som stopper og Amundsen ut som back. Figved må dermed se starten av kampen fra benken. På midten vil Tokstad og Olsen spille kanter, mens Strømnes og Rasch spiller sentralt. På topp har vi troen på Sistek og Møller.

I de bakre rekker har trener Hansen alle spillere disponibelt. Vi tror Rønningene spiller høyre back og Helton venstre. Hvis Strange blir valgt på backen går Rønningene over på venstresiden. Dette kan meget godt skje da Helton kan bli brukt sentralt på grunn av alle skadeproblemene Mjøndalen har på sine spisser. Om laget velger å gå over til å spille 4-5-1 fra start, mot normalt 4-4-2, vites ikke, men kan være et godt alternativ med fire spisser utilgjengelige. Spissen som er nærmest å kunne spille, foruten Kirkevold, er Paul som har en ørliten sjanse til å rekke kampen.

Vi ser for oss en helt åpen kamp på Strømmen Stadion. I og med at skade og karantenesituasjonen til hjemmelaget er klart forbedret til denne kampen, tror vi laget vil gå bort fra å ligge lavt på egen halvdel i en 4-5-1 formasjon til å spille 4-4-2. Strømmen bør ha ambisjoner om å føre dette oppgjøret, noe de også er gode nok til å gjøre på sine beste dager. Men Mjøndalen har vist at de er et godt lag, sterke på dødballer, brukbare i etablert angrep og i kontringsfasen, som bør ha som mål å ta poeng i dette oppgjøret. Så to lag som vil/bør prøve å styre kampen kan gi en åpen og sjanserik kamp, hvor resultatet er meget vanskelig å forutse selv om Strømmen bør få favorittstempelet på grunn av skadesituasjonen i Mjøndalen.