Thomas Voeckler, Europcar (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
Thomas Voeckler, Europcar (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

Fransk Tour de France-lag under dopingetterforskning

– Vi har helt ren samvittighet, kontrer Europcar-sjefen.

Se Tour de France direkte på TV 2 og TV 2 Sumo fra 30 juni!

Tre dager før årets Tour de France tråkkes i gang har den første dopingsaken dukket opp.

Ifølge den franske avisen L'Equipe er nemlig det franske laget Europcar under etterforskning for brudd på dopingbestemmelsene under fjorårets Tour. Etterforskningen skal ha startet allerede i fjor høst.

Det er likevel ikke sikkert at saken fører til straff.

– Ingenting er klart ennå. Vi åpner etterforskninger hele tiden, og som oftest fører de ikke til noenting, sier Dominique Pérard, fra det franske antidopingbyrået.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

Anklagene skal dreie seg om ulovlig bruk av intravenøse vitaminblandinger og såkalte kortikosteroider. Verdens antidopingbyrå (WADA) har lagt ned forbud mot bruk av kortikosteroider i konkurransesammenheng, med en tillat mengde på 50 milliliter til bruk i nødstilfeller.

Europcar-ledelsen nekter for at de har gjort noe ulovlig.

– Jeg ringte advokaten min umiddelbart. Vi har helt ren samvittighet og vil svare på alle spørsmål, slik vi alltid har gjort, sier Europcar-manager, Jean-Rene Bernaudeau, til Reuters.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Europcar la bak seg en strålende Tour de France i fjor. Ikke bare imponerte den franske sykkelstjernen Thomas Voeckler med å holde på den gule trøyen i hele ti dager. Han tok også en sensasjonell 4. plass i sammendraget.

I tillegg vant unggutten Pierre Rolland både den hvite ungdomstrøyen og kongeetappene opp Alpe d'Huez.

Europcar - og spesielt stjernen Voeckler - har alltid vært profilerte med sine antidopingholdninger. Laget er blant annet medlem av MPCC, «Bevegelsen for en kredibel sykkelsport», som har en knallhard antidopinglinje.

Les også: Disse rytterne kjører årets Tour de France