Casillas holdt nullen, men 100 må vente

Iker Casillas holdt nullen for 78. gang, attpåtil i 120 minutter, men han må vente på sin 100. seier. Den tar han gjerne i EM-finalen søndag.

Spanias 31-årige landslagskeeper lot seg ikke overliste onsdag heller. For niende gang på rad holdt han tett bakover i en utslagskamp i EM eller VM. Etterpå reddet han også et straffespark da Portugal ble slått 4-2 i kampen om finaleplass i EM-sluttspillet.

Likevel vil statistikken vise at kampen mot Portugal endte uavgjort, og Casillas står fortsatt med 99 seirer etter sin 136. landskamp. Det bekymrer ikke klassekeeperen som gleder seg over det landslaget har gjort for det spanske folk. Han mener EM-prestasjonene har vært en «oase» midt i den økonomiske krisen.

– Uansett hvor dårlig det går for landet økonomisk, har fotball vært en slags oase som tillater folk å glemme problemene en liten stund, sier han til radiokanalen Cadena Ser.

– Fotball har vært en kilde til glede, og vi er veldig glade for det. Vi ønsker at folk gjør det meste av det, for det blir vanskelig å gjenta.

Onsdag satt 18,1 millioner mennesker foran TV-skjermene i Spania under straffesparkkonkurransen mot Portugal. Det er ny spansk seerrekord. (©NTB)