Her flykter motorsyklisten med politiet i hælene   rett over parkeringsplassen, der flere barn leker på sparkesykler. Foto: Eide handel
Her flykter motorsyklisten med politiet i hælene rett over parkeringsplassen, der flere barn leker på sparkesykler. Foto: Eide handel

Her råkjører MC-føreren på flukt forbi lekende barn

Vill politijakt fanget av overvåkningskamera.

Litt før kl 2130 tirsdag startet det en vill politijakt i Tromsø. En motorsyklist nektet å stoppe for kontroll på Kvaløya og det satte i gang det vitner beskrev som en vill politijakt.

- Motorsykkelen hadde en vanvittig fart, spesielt på andre siden av tunnelen, sier Britt-Janne Løvik til Nordlys.

Løvik bor 300 meter fra tunnelinnslaget på Kvaløy-sida av Ryaforbindelsen.

- Like etter motorsyklisten kom den svarte sivilpolitibilen i høy fart. Rundt ti minutter etter kom den første politibilen også.

- Det virket som motorsyklisten bremset ned like før rundkjøringen før tunnelen, som om han bestemte seg for om han skulle kjøre til Malangen eller videre på Kvaløya, sier Løvik.

Del med dine Facebook-venner

Er er motorsykkelen på vei inn foran butikken, like foran den sivile politibilen som svinger inn på samme sted. I bildet ser en også de tre barna som leker i området. FOTO: Eide Handel
Er er motorsykkelen på vei inn foran butikken, like foran den sivile politibilen som svinger inn på samme sted. I bildet ser en også de tre barna som leker i området. FOTO: Eide Handel

På flukt rett forbi lekende barn

Den ville turen førte motorsyklisten forbi Eide Handel i Eidkjosen. Der fanget overvåkningskameraene disse bildene som viser at motorsyklisten kommer inn på parkeringsplassen utenfor butikken i vill fart med politiet tett i hælene. Politiet var i en sivil politibil.

Bildene viser også at det står barn som holder på å leke på plassen like ved siden av der motorsyklisten passerer i rasende fart.

SE BILDER: Her flykter han fra politiet

Ukjent mann

I dag bekrefter politiet at motorsyklisten foreløpig verken pågrepet eller identifisert.

- Han ble borte for oss, bekrefter operasjonsleder Gaute Hoff ved Troms politidistrikt til Nordlys.

- En sivil politibil prøvde å stoppe motorsykkelen, noe han ikke gjorde. Vi fulgte han helt mot Malangen før vi mistet han, sier Hoff videre.

LES MER: Vill politijakt i Tromsø

Trolig stjålet

Politiet forteller at motorsykkelen trolig var stjålet.

- Skiltene på motorsykkelen var rapportert stjålet i Sør-Trøndelag. Typen motorsykkel de nå satt på samsvarte ikke med typen sykkel som var blitt stjålet der. Derfor antar vi at motorsyklisten har skiftet skilt, opplyser operasjonsleder Roy-Tore Meyer til Nordlys.

De tar fortsatt gjerne i mot tips.

- Om det er noen som kan hjelpe oss med å identifisere vedkommende, så er det klart vi er interessert i tips, bekrefter politiet.

Ifølge politiet kjørte føreren en blå, eldre motorsykkel. Føreren hadde på seg en grå og hvit kjøredrakt, med et ryggmerke med bokstavene "BERK" på ryggen.

Nordlys har fått tips om at merket på ryggen trolig er "BERIK", et merke som spesialiserer seg på motorsykkelklær. Det bekrefter også politiet til Nordlys.

Flere vitner fortalte om at motorsyklisten holdt svært høy fart på en rekke steder.

Les flere bil- og motorsaker i Nordlys motormagasin her

SE VIDEO: Her får MC-føreren sjokk - i 250 km/t