Bastian Schweinsteiger (Foto: THOMAS BOHLEN/Reuters)
Bastian Schweinsteiger (Foto: THOMAS BOHLEN/Reuters)

Tysklands midtbanemotor: – Jeg er 100 prosent

Bastian Schweinsteiger sa onsdag at han er 100 prosent klar for å prestere i EM-semifinalen etter ankelskaden som har plaget ham.

– Ankelen var ikke så bra rett etter forrige kamp, men nå har jeg trent to ganger og føler meg veldig bra. Jeg er 100 prosent klar og gleder meg veldig til denne klassiske kampen, sa han før lagets trening i Warszawa.

Schweinsteiger har som de fleste andre latt seg imponere av Andrea Pirlo og nølte ikke da en italiensk journalist ville vite hvilke italienere han kunne tenke seg å spille sammen med.

– Det er flere med ferdigheter til å spille i Bayern München, men Pirlo er spilleren jeg liker best. Han er 34 år gammel, så det er vel ikke veldig aktuelt, men det er gøy å se på slik han har spilt i denne turneringen, sa Schweinsteiger.

Han ble derfor konfrontert med Pirlos uttalelse om at Tyskland frykter Italia.

– Jeg vet ikke hva han sa eller hva han mente. Han har erfaring og vet hva han skal si, men jeg har ikke frykt. Respekt er noe annet, har man ikke det så er man dum. Italia har tatt et stort steg framover de siste to årene, men jeg føler at vi er klare for å slå den neste store motstanderen. Vi har slått Argentina, Brasil og Nederland. Italia er den neste, sa Schweinsteiger.

Les også: Ekspertene triller terning på semifinalistene: – Spanias midtbane en soleklar sekser

Italia friskmelder også alle
Alle spillerne som har slitt med skader er også klare for Italias EM-semifinale mot Tyskland torsdag, sa landslagssjef Cesare Prandelli onsdag kveld.

– Alle er 100 prosent kampklare, både fysisk og psykisk, erklærte han.

Ved hans side på pressekonferansen i Warszawa satt Daniele De Rossi, en av de tre som så sent som tirsdag var regnet som usikker til kampen. Han kunne ikke underskrive på at han allerede er klar.

– Jeg har vond rygg, men jeg har stor tro på meg selv og på at jeg skal greie å spille. Jeg må testes før kampen, men jeg vil gjøre alt jeg kan for å være tilgjengelig, sa han.

– Ingen vil gå glipp av en kamp som den mot Tyskland. Det blir min viktigste kamp denne sesongen og viktigere enn noen jeg får spille neste sesong, for da får jeg ikke være med i mesterligaen, la Roma-spilleren til.

Også forsvarerne Giorgio Chiellini, som mistet kampen mot England, og Ignazio Abate deltok på kveldstreningen på nasjonalstadion i den polske hovedstaden. (©NTB)