Piggtrådhelt stevner Tour-sjåfør for retten

Johnny Hoogerland skulle få erstatning etter å ha blitt presset av veien og inn i et piggtrådgjerde under fjorårets Tour de France. Nå er syklisten så lei av å vente at han går rettens vei.

Det lignet en scene fra en actionfilm da en TV-bil svingte inn foran en flokk sykkelryttere og feiet dem ut i grøften på 9. etappe av Touren i 2011. Den mest uheldige var Hoogerland, som ble verdenskjent etter at både drakten og rumpa ble flådd så blodet rant.

Vacansoleil-rytteren har ennå ikke sett noe til erstatningen fra Euro Media, selskapet til sjåføren som presset Hoogerland og de andre syklistene av veien. Og etter lang tids venting, har nederlenderen fått nok.

– Vi har forsøkt lenge nok, sier Hoogerlands manager Aart Vierhouten til De Telegraaf.

– Dessverre har det ikke kommet noe ut av det, så vi må velge en annen vei, og det er rettens vei. I går (tirsdag) hadde jeg faktisk en avtale med en representant for Euro Media, men han dukket aldri opp, legger Vierhouten til.

Episoden skjedde rundt 40 kilometer før mål på den 9. etappen. Euro Media-bilen svingte brått for å unngå et tre, og syklistene rakk ikke å reagere. Den traff Sky-rytteren Juan Antonio Flecha, som veltet og dro Hoogerland med seg. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2