Klanen   Vålerenga (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Klanen Vålerenga (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Klanen: – Vi får håpe dette er nok

Vålerenga-supporterne er ikke overrasket over at Martin Andresen fortsetter som trener.

Vålerengas supportere har ikke lagt skjul på at de mener at et trenerskifte er det eneste rette for klubben.

– Nok er nok, sa talsmann Svein Erik «Svenna» Bakke etter tapet for Stabæk søndag.

– Håper det skal gå litt bedre neste gang
Klubbledelsen hørte ikke på tilhengernes rop, men valgte i stedet å gi Andresen fornyet tillit.

– Vi vil at Martin skal fortsette. Vi tror på det Martin har presentert. Vi tror på at dette skal bli bra, sier styreleder Åge Petter Christiansen.

Dette kommer ikke som noen overraskelse på Klanen.

– Jeg skjønner de er kommet til en løsning hvor de håper det skal gå litt bedre neste gang, ler Klanens andre talsmann Christian Kjellsen.

Davy Wathnes blogg: Vålerenga uten valg

Les også: Martin Andresen fortsetter i VIF - varsler endringer

Håpet på endringer
Kjellsen legger ikke skjul på at han tror det økonomiske aspektet har vært avgjørende for styrets avgjørelse om å fortsette med Andresen ved roret.

– De får bare kjøre på videre hvis de ønsker det. Så får vi telle opp penger og poeng i november og se hvor vi står da, sier han til TV 2 Sporten.

– Vi har sagt det vi mener. Vi hadde håpet at endringer skulle komme. De kommer ikke. Det er helt sikkert dypt forankret i økonomi. Vi får bare ta det til etterretning. Det er ikke så mye mer å si. Vi har ikke flere gullkorn igjen. Nå er det kjørt. Nå er det ferie, fortsetter han.

Andresen varsler nå endring i spillestil, hvor poengfangsten får hovedfokus fremover.

– Vi får håpe at dette er nok til at folk får guts og tro igjen. Vi kan ikke gjøre noe annet å håpe. Så stiller vi på mandag, og vi reiser til Sandnes neste helg og gjør det vi kan gjøre, sier Kjellsen.

«Det nytter ikke med paracet når man har brukket ryggen»
VIF-supporteren tror den prosessen som nå er startet i klubben vil føre til større endringer etter sesongen. Han tror hele strukturen i klubben vil bli sett på.

– Det vil nok bli noen endringer nå. Uansett hvordan situasjonen er så er det fem år uten resultater. Det kan ingen leve med. Det kan ikke være interessant for Martin heller. Vi har ikke sagt at vi vil på død og liv bytte ut ham. Det er større og sterkere krefter som har gjort at vi er der vi er nå. Det er som Svenna sier; «Det nytter ikke med paracet når man har brukket ryggen», sier Kjellsen.

Til tross for en svak sesong så langt, er ikke Vålerenga mer enn tolv poeng bak serieleder Strømsgodset, og det gjenstår 18 kamper å spille.

– Tar vi gull så skal jeg møte opp på Valla og la meg bli skutt på med paintball av hele A-laget. Jeg er den første til å innrømme at jeg tok feil hvis det skulle skje, avslutter Kjellsen.