500.000 kunder hos Canal Digital Kabel TV mister signalene til TV 2 Zebra fra førstkommende mandag. (Foto: TV 2)
500.000 kunder hos Canal Digital Kabel TV mister signalene til TV 2 Zebra fra førstkommende mandag. (Foto: TV 2)

Canal Digital fjerner TV 2 Zebra

500.000 husstander med kabel-TV fra Canal Digital mister signalene til landets 7. største TV-kanal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette gjør at Canal Digital Kabel-TV sine kunder ikke lenger får mulighet til å se mandagskampene i den norske Tippeligaen i fotball.

De går også glipp av deler av TV-overføringen fra årets Tour de France, samt en rekke populære serier og andre programmer.

TV 2 lei seg på seernes vegner

– TV 2 beklager dette sterkt, og vi synes det er uheldig at seere rammes ved at CDK tar bort tilgangen til en av Norges mest populære tv-kanaler, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2.

Grunnen er at selskapet har sagt opp distribusjonsavtalen med TV 2. Indrøy sier TV 2 har tilbudt Canal Digital Kabel en videreføring av avtalen på like gode vilkår som tidligere, men at Telenor-selskapet ikke har ønsket dette.

– Vi lager tv-sendinger for hele det norske folk, og ønsker at så mange som mulig skal kunne se våre kanaler, sier Indrøy.

Uenige om prising

TV 2 og Canal Digital har lenge vært uenige om prisen på distribusjon av TV 2s kanaler.

– At to kommersielle aktører er uenige er ikke en helt uvanlig situasjon. Vi forholder oss derfor rolige og tror vi finner ut av det, sier produktdirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital til Kampanje,

– Forvirring og frustrasjon

Canal Digital Kabel-TVs oppsigelse av TV 2 Zebra er det foreløpig siste tiltaket som har gjort det vanskeligere for selskapets abonnenter å kunne se TV 2s kanaler.

– Tidligere har Canal Digital flyttet både TV 2 HD og andre TV 2-kanaler langt bak på kanallistene, noe som har skapt både forvirring og frustrasjon hos seerne, forklarer Rune Indrøy.

Dersom man ser bort fra NRKs lisensfinansierte kanaler utgjør TV 2s kanaler nesten halvparten av fjernsynsbruken til norske tv-seere.

– Av TV 2s kanaler, er Zebra den største etter hovedkanalen. Det er derfor en av de mest populære og etterspurte kanalene Canal Digital Kabel-TV nå tar bort for sine kunder, sier Indrøy.

Daglig er 420 000 seere innom TV 2 Zebra. 1 540 000 seere besøker kanalen i løpet av en uke.