faaaaall
faaaaall

Mann omkom etter fallskjermulykke i Eidfjord

En amerikaner i 40-årene kolliderte med fjellveggen i Simadal i Eidfjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har fått tilbakemelding fra lege på stedet om at personen er omkommet, sier Ole Jakob Malmo i Hordaland politidistrikt til tv2.no. Den omkommede er en amerikaner i 40-årene.

Politiet opplyser at det skal være snakk om en fallskjermulykke. Hendelsen ble meldt til politiet klokken 16.31.

Hovedredningssentralen på Sola opplyste tidligere onsdag at de arbeidet med å få vedkommende ut fra fjellsiden. Personen skal ha rast nedover fjellsiden og landet i en elv.

Personen ble hentet ut av fjellsiden av Sea King-helikoptere i 18.30-tiden onsdag kveld.

ekstrem4 (Foto: Bjørn Senderud)
ekstrem4 (Foto: Bjørn Senderud)

– En person har flydd i fjellveggen uten å ha utløst skjerm, sier politiførstebetjent ved Hordaland politidistrikt, Erik Gjesdal til tv2.no.

Fire ulykker i dag

Dette er den fjerde luftsportsulykken i dag. I formiddag styrtet to paraglidere i hvert sitt tre. Rundt klokken 16 styrtet en paraglider rett i bakken i Tyssedal.

Alle de fire ulykkene har skjedd i Hordaland. Et Sea King redningshelikopter ble omdirigert fra Simadalen i Eidfjord. som skjedde ved 16-tiden, til ulykken i Simadal.

LES OGSÅ: To paraglidarar styrta i kvart sitt tre

Pilot uskadd

Klokken 17.36 opplyste hovedredningssentralen i Sør-Norge at piloten fra paragliderulykken i Tyssedal er funnet i god behold.

– Han sto uskadd på en fjellhylle og er nå hentet ned fra stedet, sier redningsleder Ola Vaage til tv2.no.

– Paraglideren har fått problemer, utløste reserveskjerm og gikk tilsynelatende ukontrollert i bakken, opplyste operasjonsleder, Ole Jakob Molmo ved 17-tiden.

Saken oppdateres fortløpende