Forbrukerrådet slakter nasjonal reiseplanlegger

Den nasjonale reiseplanleggeren rutebok.no får strykkarakter av Forbrukerrådet. Det haster med å få på plass en reiseplanlegger som faktisk fungerer, mener rådet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forbrukerrådet testet søk på til sammen 72 reiser i Norge i flere reiseplanleggere. Testen har omfattet reiser mellom større steder, mellom mindre steder og over fylkesgrenser.

– Dessverre er norske reiseplanleggere som rutebok.no mer egnet til å villede enn til å veilede, sier fagdirektør for samferdsel i Forbrukerrådet, Anne Haabeth Rygg. Testen viste at over halvparten av reiseforslagene er enten dårlige eller fraværende.

Brede Dammen er prosjektleder i Norsk Reiseinformasjon (NRI), som står bak rutebok.no. Han klarer overfor Computerworld ikke å forklare hvorfor testresultatene ble som de ble.

– Hva som kan ha skjedd er derfor vanskelig å si, men under alle reiseforslagene er det en knapp det står «tilbakemelding» på. Bruker folk den, vil det være et godt verktøy for å rette og finne feil, sier Dammen.

NRI eies av noen flere av landets største transportbedrifter, og nettversjonen av ruteboka har etter hvert overtatt for papirutgaven. (©NTB)