Miki Roqué (Foto: realbetisbalompie.es/)
Miki Roqué (Foto: realbetisbalompie.es/)

UEFA nekter Spania ett minutts stillhet

Det spanske landslaget får ikke hedre avdøde Miki Roque med ett minutts stillhet, men får bruke sørgebånd etter press mot UEFA.

UEFA bestemte på et møte onsdag morgen å ikke tillate ett minutts stillhet til ære for Miki Roque, Real Betis-spilleren som døde søndag, skriver Marca.

Les også: Tidligere Liverpool-spiller (23) død av kreft

Det spanske landslaget søkte til UEFA med ønske om ett minutts stillhet forut for semifinalen mot nabo Portugal, men UEFA bestemte seg for å avvise forespørselen.

Spanjolene skulle i utgangspunktet heller ikke få lov til å spille med sorte sørgebånd, men UEFA har bukket under for presset og likevel tillat spanjolene dette. De sorte båndene brukes for å hedre både Miki Roqué og Manolo Preciado.

Les også: UEFA nekter Spania ett minutts stillhet

Stillhet på treningen
Spanjolene markerte dødsfallet med ett minutts stillhet på sin treningsøkt mandag og ønsket også å vise tilsvarende respekt forut for kampen mot portugiserne.

Les også: Spania vil vinne for Roque

UEFA tillot heller ikke spanjolene ett minutts stillhet forut for deres første gruppespillkamp mot Italia, da Villarreal-trener Manolo Preciado hadde gått bort fire dager i forveien.

Tidligere i mesterskapet ble det avholdt ett minutts stillhet forut for kampen mellom Frankrike og Sverige, grunnet dødsfallet til den legendariske franske TV-kommentatoren Thierry Roland en uke i forveien.

Hva synes du om UEFAs beslutning? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!