VANT FREM: Paal Øiestad ble frastjålet kortet på ferie i Roma i 2008. DnB har fram til nå stått fast på at han oppbevarte koden sammen med kortet og dermed var uaktsom. Nå har banken snudd i saken.  (Foto: TV 2/Scanpix)
VANT FREM: Paal Øiestad ble frastjålet kortet på ferie i Roma i 2008. DnB har fram til nå stått fast på at han oppbevarte koden sammen med kortet og dermed var uaktsom. Nå har banken snudd i saken. (Foto: TV 2/Scanpix)

Paal ble omsider trodd etter kortsvindel i Roma

Storbanken DNB har snudd i en prinsipielt viktig sak om kortsvindel. Nå påstår banken ikke lenger at Paal Øiestad oppbevarte kort og kode sammen da han ble utsatt for lommetyveri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken kan få følger for mange tilsvarende saker.

Bankkunden Paal Øiestad fra Oslo gikk til sak mot DNB etter at banken slo fast at han var grovt uaktsom.

51.000 kroner tappet

Det var under en ferietur i Roma i 2008 at Øiestad ble frastjålet kortet. Da han kom tilbake til hotellrommet etter en dags sightseeing oppdaget han at mastercardet var stjålet.

Da han fikk varslet var allerede 51.000 kroner tappet fra kontoen.

LES OGSÅ: Nordmann (25) risikerer 27 år i fengsel for datainnbrot og heleri

– Grovt uaktsomt

Banken har fram til nå stått fast på at Øiestad må ha oppbevart koden sammen med kortet, noe han hele tiden har nektet for.

Tappingen av kortet skjedde over et døgn etter at Paal Øiestad selv hadde brukt kortet. Dermed mente DNB at ingen hadde stått bak han og kikket på koden.

Banken viste også til en kode som sto på kortselskapets interne kortutskrift, som visstnok beviste at pinkoden var brukt. Dermed hadde kunden opptrådt grovt uaktsomt, ifølge DNB.

– Dette har vært en belastning for både meg og resten av familien, sier Paal Øiestad.

Banken snur

Øiestad tapte saken mot DNB både i Bankklagenemnda og i Oslo tingrett.

Nå har banken snudd, etter at underleverandøren ikke lenger kunne bekrefte at koden var blitt benyttet da kortet ble brukt i tre butikker.

LES OGSÅ: Nordmann (25) pågrepet i gigantisk FBI-operasjon

Øiestad slipper dermed å møte banken til ankesak i Borgarting lagmannsrett. (©NTB/TV 2)