Ndure jogget inn til fjerde beste tid

Jaysuma Saidy Ndure jogget inn til fjerde beste tid i forsøket på 100-meteren. Han brukte så å si ikke krefter i løpet som endte med 10,24 sekunder.

– Jeg løp denne første 100-meteren bare for å kvalifisere meg for semifinalen, og det gikk jo greit. Her gjorde jeg bare jobben min. Det var ingen vits i å bruke særlig med krefter på dette, sa Ndure til NTB etter løpet.

Franskmennene Christophe Lemaitre og Jimmy Vicaut var raskest i forsøkene med 10,14 og 10,18, men heller ikke de brukte unødig med krefter før semifinalen som går senere onsdag.

Jaysuma Saidy Ndure kom litt på etterskudd i starten, men var på høyden med de sterkeste konkurrentene i forsøksheatet sitt etter 40-50 meter. Avslutningen virket sterk, selv om han ikke tok ut mer enn høyst nødvendig.

– Jeg snublet litt i starten, men det er ikke noe å snakke om, og jeg tenkte ikke på det under løpet i det hele tatt. Jeg la ikke vekt på å vinne forsøket mitt heller, og jeg må bare si at tiden jeg fikk ikke betyr noe som helst.

– Det er ikke i forsøket jeg skal løpe fort. Det skal jeg ikke gjøre før i torsdagens finale, sa Ndure selvsikkert før han forlot Olympiastadion onsdag formiddag. (©NTB)