Mann fra Telemark pågrepet i internasjonal aksjon

Nordmannen (25) som ble pågrepet i forbindelse med en internasjonale FBI-aksjon mot kortsvindel, blir avhørt onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som er bosatt i Telemark ble pågrepet av Telemark politidistrikt tirsdag. Mannen er siktet for heleri av betalingskortinformasjon, subsidiært for datainnbrudd eller medvirkning til datainnbrudd knyttet til betalingskortinformasjon.

Siktelsen er utferdiget av Kripos som ble kjent med saken tidligere i år via informasjon fra FBI. Norsk politi har samordnet tidspunktet for ransakingen og pågripelsen, slik at dette ble utført samtidig som 23 andre ble pågrepet i det FBI kaller «Operation Card Shop». Elleve personer ble arrestert i USA, mens 13 ble arrestert i sju andre land.

25-åringen skal avhøres ved Telemark politidistrikt, som nå overtar ansvaret for saken. Det vil senere bli tatt stilling til hva som skjer videre i saken.

– Dette er en norsk straffesak Kripos har påtaleansvaret for, men med utgangspunkt i et samarbeid med FBI, sier politiadvokat ved datakrimavdelingen i Kripos, Eirik Trønnes Hansen til NTB.

Ifølge pressemeldingen fra FBI er nordmannen siktet for tre forhold, hvorav ett av forholdene har en strafferamme på 15 år. (©NTB)