Martin Andresen (Foto: Braastad, Audun/NTB scanpix)
Martin Andresen (Foto: Braastad, Audun/NTB scanpix)

Tidligere VIF-trenere uenige om Andresens fremtid

Lars Tjærnås tror Martin Andresens dager i Vålerenga er talte. Vidar Davidsen håper han fortsetter.

Etter helgens ydmykende tap for Stabæk, ble det på ny debatt rundt Martin Andresens posisjon som trener i Vålerenga.

Mandag kunne Davy Wathne avsløre i sin blogg at Andresen har mistet garderoben.

– Den ærgjerrige perfeksjonisten fra Ski får ikke lenger noen respons i en demonstrativt uvillig gjeng, og da vet alle hvor det bærer, skrev han.

Les også: – Martin Andresen har mistet flertallet av spillerne

Nå mener tidligere Vålerenga-trener Lars Tjærnås at tiden er inne for et trenerskifte i klubben.

– Det er tre grunner til at en trener og en klubb eventuelt må skille lag. Det ene er at du presterer mye dårligere sportslig enn det forutsetningene skulle tilsi. Det andre er at du mister omdømme. Og det tredje er at du taper eller mister garderoben. De to første tingene har skjedd. Det er ingen vits i år diskutere. Hvis det tredje også er til stede, at han har mistet deler av garderoben, så ser jeg ingen annen løsning enn at Vålerenga og Martin Andresen kommer til å skille lag, mener Tjærnås.

Vidar Davidsen har også bakgrunn som trener i VIF. Han var også i klubben som spiller. Han mener det blir for lettvint å gi Andresen sparken.

– Jeg synes de bør prøve så langt det lar seg gjøre å finne en ny plattform å jobbe ut fra. Martin må være villig til å gå i seg selv og endre seg selv i forhold til måten å være leder på. Det må ryddes opp i spillergruppen også, sier Davidsen.