NY REGJERING: Riyad Hijab (til venstre) ble tirsdag tatt i ed som ny statsminister av president Bashar al Assad. (Foto: SANA/Reuters)
NY REGJERING: Riyad Hijab (til venstre) ble tirsdag tatt i ed som ny statsminister av president Bashar al Assad. (Foto: SANA/Reuters)

Assad: – Syria er i krig

Syrias president Bashar al-Assad sier regjeringen i Damaskus vil sette alt inn på å vinne denne krigen, og varsler dermed ingen mildere holdning til opposisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Assad sa i et møte med sin nyutnevnte regjering tirsdag at han ikke tar hensyn til krav fra vestlige land om at han må gå av.

– De vestlige landene bare tar

Disse landene er bare ute etter å tjene sine egne interesser, framholdt han ifølge det offisielle nyhetsbyrået SANA.

Les også: Mood: – 1000 kvinner og barn er fanget i Homs

– Vi befinner oss i krigstilstand, og når man er i krig, må all politikk og all styrke settes inn på å sikre seieren. De vestlige landene bare tar, de gir aldri noe, og dette er bevist gang på gang, sa den syriske presidenten.

USA mener Assad mister grepet

Til tross for Assads krigerske uttalelser, mener USA at han er i ferd med å miste grepet om situasjonen i Syria.

– Flere framtredende militære har hoppet av til Jordan og Tyrkia, og jeg ser det som tegn på at regimet mister kontroll, sier en talsmann for president Barack Obama,

Talsmannen Jay Carney tror likevel at Assad vil klamre seg til makten, koste hva det koste vil. Han peker på nedskytingen av et tyrkisk jagerfly som et eksempel på at makthaverne i Damaskus vil bruke alle midler. (©NTB)

Les også: – Fredsplanen din er død - nå må det brukes militær makt, Annan