Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund
Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund

Sandvolleyduo vil bli den store overraskelsen i London

Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund vil bruke OL-billetten de fikk i gave i helga til å ta medalje i London.

Stavanger (TV 2 Sporten):

Martin «Spinny» Spinnangr og Tarjei Skarlund er takknemlige for hjelpen de fikk av Geir Eithun og Iver Horrem i helgas Continental-cup i Tyrkia. Uten Norges annetlag sin seier i aller siste finalesett hadde ikke duoen Spinny/Skarlund fått OL-plass.

Kokvarmt i Tyrkia
Yngstemann Spinnangr måtte nemlig kaste inn håndkleet i over 40 graders varme. Dermed steppet Eithun/Horrem opp og slo Nederlands førstelag 15-13 i et såkalt «Golden set».

- Det var godt å ha de gutta der nede som kunne gjøre en jobb, der jeg nesten ikke klarte å stå på beina, sier Spinnangr til tv2.no.

Vi møter duoen godt plantet på hjemmebane i hagen til Skarlund. Det har vært åtte hektiske uker med konkurranser på åtte forskjellige steder, forteller han.

- Det tærer på både fysisk og psykisk å farte så mye, alltid forberede seg mentalt for en ny konkurranse og med det presset vi har lagt på oss selv: At vi skal komme oss til London, sier Skarlund.

Les også: Vraket til OL: – Nå skal vi finne landslagssjefen og knekke beina på ham

Medalje er målet
Selv om det var Eithun/Horrem som avgjorde i Tyrkia var det aldri tvil om hvem som skulle til London.

- Vi har EM-bronse i år og ligger mye høyere enn dem på rankingen. Men vi er utrolig takknemlig for at de kunne dytte oss over målstreken, sier veteran Skarlund.

Nå som sesongens første delmål er i boks er bordet dekket for mål nummer to.

- Vi har slått alle de beste i verden, og har vist at vi kan ta medalje i store turneringer, forklarer Skarlund.

- Hvis du ser på OL-deltakerne så tror jeg vi har slått alle sammen der, avbryter Spinnanger.

- Ja, sant. Så medalje er målet, så får vi se hva slags valør det blir. Jeg ser ingen grunn til at vi skal snakke om mer realistiske målsetninger; presterer vi opp mot vårt beste kan alt skje, mener Skarlund.

- Det som er bra er at vi kommer uten press på skuldrene. Nå er vi der. Og selv om det blir 40 grader i London i august så skal jeg presse meg maks, ler Spinny.

Før han avslutter:

- Det er alltid en overraskelse i OL. Nå skal vi bli den overraskelsen, sier han selvsikkert.

Se reportasje i videovinduet øverst.