36-åring fikk tolv års fengsel for narkotikahandel

En 36 år gammel mann fra Kosovo er i Borgarting lagmannsrett dømt til 12 års fengsel for innføring av rundt 12 kilo kokain fra Nederland til Norge i 2010.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To av mannens medsammensvorne ble dømt til fengsel i henholdsvis ti år og seks måneder og fire år. Begge er 35 år gamle og norske statsborgere, men kommer opprinnelig fra Kosovo og Bosnia.

En fjerde mann ble i Oslo tingrett opprinnelig dømt til fem års fengsel i samme sak, men han anket ikke dommen inn for lagmannsretten.

36-åringen, som oppholdte seg ulovlig i Norge, fikk i oktober 2010 levert et parti med rundt 12 kilo kokain fra Nederland. En ukjent kurer kjørte bilen til Norge, og partiet ble overlevert til fjerdemann.

36-åringen hevdet at han bare skulle få 5 kilo kokain og at han ble opprørt da det viste seg at det kom hele 12 kilo. Lagmannsretten festet ikke lit til dette og viste til en sms-utveksling der 36-åringen ble overrasket over at første telling viste at det var kommet 11 kilo og ba fjerdemann om å telle på nytt. Andre telling viste at det var kommet 12 kilo og 36-åringen var fornøyd med det.

Tiltalene omfattet også flere andre forhold som heleri av narkotikapenger på rundt 1,1 millioner kroner, oppbevaring og tyveri. (©NTB)