SIKRER ÅSTEDET: Politiet kom for sent til å arrestere de to gjerningsmennene, men kjenner deres identitet. (Foto: ALFREDO ESTRELLA/Afp)
SIKRER ÅSTEDET: Politiet kom for sent til å arrestere de to gjerningsmennene, men kjenner deres identitet. (Foto: ALFREDO ESTRELLA/Afp)

Politimenn drepte kolleger på flyplass

To politimenn skjøt tre menn fra narkotikapolitiet som skulle arrestere dem på den internasjonale flyplassen i Mexico by.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De drepte var på sporet av en narkotikaring på Benito Juarez internasjonale flyplass ved Mexico by.

23 år gamle Israel Lopez var på åstedet, og hørte først tre skudd. Så kom skuddene nærmere.

– Vi var i restauranten, og noen politimenn kom inn og begynte å skyte på en annen politimann som lå på bakken. Vi kastet oss ned og la stoler over oss, forteller Lopez til nyhetsbyrået AP.

Les også: Bander i Mexico dropper narkotika, kidnapper jenter

Gjerningsmennene identifisert men på frifot

I en pressemelding opplyser nasjonale sikkerhetsmyndigheter at to av politimennene døde på stedet, og at den tredje døde på et sykehus i nærheten.

De nevner ingen detaljer om narkotikapolitiets mislykkede oppdrag, men fremhever at de to gjerningsmennene er identifisert ved hjelp av flyplassens overvåkingskameraer. Store politistyrker er nå på jakt etter de to.

Mye narkotika går gjennom flyplassen

Så langt i år er to hundre kilo kokain beslaglagt ved flyplassen, som blir brukt av kriminelle grupper for å smugle penger, narkotika og ulovlige innvandrere.

Les også: Grotesk likfunn i Mexico

Den narkotikarelaterte volden i Mexico har økt kraftig de de siste årene. Slike episoder er imidlertid relativt sjeldne i Mexico by, men også her er gjengvolden er økende.