NY SPONSOR: Alberto Contador og Bjarne Riis håper nok at en rik sponsor dukker opp. (Foto: NILS MEILVANG/Afp)
NY SPONSOR: Alberto Contador og Bjarne Riis håper nok at en rik sponsor dukker opp. (Foto: NILS MEILVANG/Afp)

Nå skal Bjarne Riis bygge verdens beste sykkellag

Etter en tung tid ser det nå lyst ut for dansk syklings sterke mann. Nå leder Bjarne Riis Team Saxo Bank-Tinkoff Bank.

Bjarne Riis offentliggjorde i dag at den russiske banken Tinkoff blir ny hovedsponsor sammen med Saxo Bank, som forlenger sin avtale.

De to har signert avtaler som støtter Bjarne Riis økonomisk ut neste år.

Riis har hatt en meget tung tid etter at laget nesten gikk i oppløsning da Schleck-brødrene og flere andre forlot skipet. for to år siden. Økonomiske problemer har vært nærværende hele tiden og dopingsuspensjonen til Alberto Contador hjalp heller ikke på.

Men nå har tidevannet snudd. Contador er tilbake i august og økonomien er sikret i halvannet år fremover. Det gir rom for optimisme i laget, som nå heter Team Saxo Bank-Tinkoff Bank.

- Vi har store ambisjoner i fremtiden. Dette er en ny begynnelse frem mot å gjenoppbygge min drøm. Drømmen er å ha verdens absolutt sterkeste sykkellag igjen, sier Riis til dansk TV 2.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Laget får ny trøye til Tour-starten lørdag. Fra da av er de nye sponsoravtalene på plass.

- Dette gir ro i laget og gjennomsiktighet. Nå kan vi konsentrere oss om å bygge laget for neste år. Det gir ekstra motivasjon for hele laget inn mot Touren, slår Riis fast.

Én rytter som kan være på vei inn er den danske klatrespesialisten Jacob Fuglsang, som er på lagjakt etter at han ble vraket til Tour de France av RadioShack.

Mannen som står bak Tinkoff-sponsoratet er styrtrike Oleg Tinkoff, som tidligere også sponset laget Tinkoff Credit Systems. På mandagens pressekonferanse ga Tinkoff uttrykk for at sponsoratet godt kan fortsette utover 2013 om samarbeidet går godt.

Andre lag for også nye sponsorer. Garmin-Barracuda, som har Giro-vinner og Tour utfordrer Ryder Hesjedal på laget, får med seg Sharp og heter nå Garmin-Sharp. Også dette laget får nye drakter til Tour de France.