Boasson Hagen med mestertrøya i Tour de France

Edvald Boasson Hagen tok sin første NM-tittel i fellesstart søndag. Dermed skal han sykle i den norske mestertrøya i Tour de France.

Edvald Boasson Hagen hadde før årets NM vunnet fem strake titler på tempo, men Reidar Borgersen slo ham i torsdagens temporitt. Boasson Hagen har derimot aldri vunnet fellesstarten, men søndag var alt duket for Sky-proffen og Norges eneste syklist i årets Tour de France. Der han nå han sykle i den norske mestertrøyen.

Lagkameraten i Sky Lars Petter Nordhaug og Boasson Hagen rykket vekselvis, og med ca. 23 kilometer fra mål fikk Norhaug en luke. Like etter på klarte Rudsbygdingen å rykke fra trioen, Sven Erik Bystrøm, Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen, og fikk kontakt med Nordhaug.

Deres samarbeid gjorde at de tre andre syklistene var sjanseløse i kampen om NM-gullet og måtte ta til takke med å kjempe om bronsen. Der var regjerende mester Kristoff best.

– Utrolig gøy å ta seieren. Jeg fikk utrolig god hjelp fra Lillehammer-syklistene og nå mot slutten av Lars Petter, sa Boasson Hagen til TV 2. (©NTB)