Politiet oppfordrer bilistene til å være ekstra varsomme i trafikken i forbindelse med skolestarten (Illustrasjonsfoto). (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)
Politiet oppfordrer bilistene til å være ekstra varsomme i trafikken i forbindelse med skolestarten (Illustrasjonsfoto). (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

Tatt i 76 kilometer i timen - OVER fartsgrensen

En 37-åring fra Bamble må trolig i fengsel etter en svært hurtig forbikjøring.

Det var torsdag 30. juni i fjor at den 37 år gamle mannens Audi ble målt i 156 km/t i en 80-sone på Rafnes i Bamble, melder ta.no.

37-åringen erkjente å ha kjørt for fort, men nektet for å ha kjørt så fort som 156 km/t. Dermed endte saken i Nedre Telemark tingrett, hvor den nylig ble behandlet.

Trodde ikke på målingen

- Tiltalte har erkjent delvis straffskyld, under henvisning til at han vet han kjørte for fort i forbindelse med en forbikjøring. Han antar at han var oppe i 130 km/t, men fester ikke lit til politiets måling av gjennomsnittshastighet på 156 km/t over en strekning på drøye 800 meter, heter det i dommen.

Del med Facebook-vennene dine!

37-åringen la også vekt på at det ikke oppsto noen faresituasjoner. Politiførstebetjenten fra UP som sto for målingen, forklarte at de ofte har kontroller på det bestemte stedet, og at han derfor kjenner stedet godt og kjenner avstandene mellom referansepunktene de brukte.

Fotgjenger i lang tid

Dommerfullmektig Linn C. Domaas Kise og meddommerne Odd Bakken og Hilde Fiskum ser ingen grunn til å tvile på UPs måling, og de har dømt 37-åringen for grov fartsovertredelse.

Nå må den 37 år gamle småbarnsfaren belage seg på et fengselsopphold på 18 dager, samt klare seg uten lappen i 22 måneder. Perioden som førerkortet har vært beslaglagt blir trukket fra de 22 månedene. 37-åringen må også betale 5.000 kroner i saksomkostninger.

Les flere bil- og motorsaker fra ta.no her:

Les også: Samme forseelse - bot fra 606 til 22.710 kroner!