Khediras hevn førte til målfest

Et gresk utligningsmål ga Tyskland nerver, men Sami Khedira hevnet seg for en stygg stempling ved å sende storfavoritten foran for godt i fredagens EM-kvartfinale. Til slutt ble det 4-2.

Khedira ble stemplet stygt på leggen av Georgios Samaras straks kampen var i gang. I det 61. minutt, seks minutter etter at Samaras utlignet til 1-1, brukte Real Madrid-spilleren leggen til å sende Jerome Boatengs overlegg i mål på hel volley. Ballen føk opp i nettaket, og dermed løsnet det for inntil da sjansesløsende tyskere.

Miroslav Klose nikket inn det tredje målet på et frispark hvor keeper Michalis Sifakis misset fullstendig i feltet og etterlot seg et tomt bur, før EM-debutant Marco Reus tok en keeperretur på hel volley og gjorde 4-1 via tverrliggeren. Dermed endte det med fest for de mange tyske tilskuerne i Gdansk. Da Dimitris Salpingidis reduserte på en billig straffe i det 89. minutt, var kampen for lengst avgjort.

Tysklands kaptein Philipp Lahm avsluttet en første omgang hvor tyskerne skapte og misbrukte sjanser i høyt tempo med en vakker scoring. Venstrebacken dempet et overlegg på brystet, satte fart forbi en motspiller og fyrte løs fra vel 20 meter. Ballen føk inn nesten helt oppe i krysset.

Grekerne kjempet mot overmakten både på banen og tribunen, som de gjør det i økonomien. Hellas hadde seks minutter i himmelen etter at Samaras kontret inn utligningsmålet. Resten av tiden trøstet de greske tilskuerne seg med å bue av full hals hver gang Tysklands statsminister Angela Merkel ble vist på storskjermen.

Kampen startet som man kunne vente seg. Hellas la seg dypt i en 4-5-1-formasjon, klemte til i duellene og håpet på kontringsmuligheter. Likevel skar tyskerne ofte gjennom forsvarsrekkene med stor bevegelse og presise pasninger, og det ble stadig farlig foran Michalis Sifakis. (©NTB)