Ståle Solbakken Michel Platini
Ståle Solbakken Michel Platini

Ståle Solbakken går Platini midt imot: – Debatten om å utvide EM bør være stein død

Klar i talen etter nivåforskjellen i de to EM-kvartfinalene til nå.

Hva mener du? Blir det for mye med 24 lag i EM? Gi din stemme i meningsmålingen til høyre, og grunngi din mening i kommentarfeltet under saken.

Tyskland slo Hellas 4-2 og Portugal slo Tsjekkia 1-0.

Man skulle kanskje tro at kampene var veldig forskjellig, men når det kommer til kampforløp var de ikke det; et lag var markant bedre enn det andre spillemessig.

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Presidenten i det europeiske fotballforbundet (UEFA) Michel Platini har tidligere ytret seg svært positivt om muligheten å utvide EM til 24 lag, og UEFA vedtok i september 2008 at dette skal bli gjort fra og med 2016-EM.

– 24 lag er OK. Åtte gode lag blir lagt til. Kvaliteten vil ikke være noe problem, har franskmannen uttalt.

– Vi kan ha åtte lag som er like gode som de andre, og i tillegg fantastiske åttedelsfinaler, mente den franske fotball-legenden.

Les også: Tyskland til semifinale etter festkamp
Les også: Ronaldo herjet med hjelpeløse Tsjekkia

Etter to kvartfinaler hvor to av lagene har trillet ball i hatt med sine motstandere er ikke Ståle Solbakken helt enig i at nivået på alle lagene er god nok.

– I Tyskland-Hellas var det litt samme trenden som i den første kvartfinalen torsdag. Et lag var overlegent i begge kampene, sa Solbakken i TV 2s EM-studio.

– Debatten rundt Platinis forslag om å utvide EM til 24 lag bør være stein død etter disse to kvartfinalene, fortsatte han.

Et annet argument fra Platini, som særlig har vært diskutert i Norge, er at det kunne være bra for flere forbund å få muligheten til å kvalifisere seg til EM.

Men det kan tenkes å senke kvaliteten på hele EM som produkt.

Hva mener du? Blir det for mye med 24 lag i EM? Gi din stemme i meningsmålingen til høyre, og grunngi din mening i kommentarfeltet under saken.