Lance Armstrong (Foto: Marcio Jose Sanchez/Ap)
Lance Armstrong (Foto: Marcio Jose Sanchez/Ap)

Armstrong ber antidopingbyrå frafalle anklagene

Lance Armstrongs advokat har sendt et 18 sider langt brev til USAs antidopingbyrå hvor han ber om at anklagene om brudd på antidopingbestemmelsene frafalles.

Det er Washington Post som fredag skriver om saken. De har fått tak i brevet som advokaten Robert Luskin har sendt til Usada. Ifølge Luskin har ikke Usada tilstrekkelige bevis som støtter anklagene om at Armstrong har brutt regelverket.

Armstrong er anklaget for brudd på antidopingbestemmelsene. Blant annet skal blodprøver gi indikasjoner på blodmanipulasjon, hevder USAs antidopingbyrå.

Tidligere Armstrong-manager dropper Tour de France
Lance Armstrongs tidligere manager Johan Bruyneel meddelte fredag at han ikke kommer til å vise seg under årets utgave av sykkelrittet Tour de France.

Ifølge Usada finnes det flere vitner på at Armstrong og fem andre, blant dem Johan Bruyneel, deltok i en sammensvergelse for dopingformål fra 1998 til 2011. Armstrong er suspendert fra idrettsaktivitet.

Les også: Husker du denne piggtrådvelten?

– Jeg beklager å meddele at jeg har bestemt meg for at jeg, for første gang på lenge, ikke skal vise meg under Tour de France, sier Bruyneel.

Frykter han vil forstyrre
Han ønsker ikke å skape problemer for Radioshack-laget.

– Jeg ønsker å være der, men som følge av beskyldningene fra Usada vil min tilstedeværelse bare forstyrre for mitt lag og for alle de som skal delta i Touren, sier Bruyneel. (©NTB)