zlatan ibrahimovic (Foto: Scanpix/Google earth)
zlatan ibrahimovic (Foto: Scanpix/Google earth)

Her er faktisk Zlatan kungen

Stjernespissen har kjøpt sin egen øy - og kaster ut de som har tatt vare på den.

Ifølge Aftonbladet har den svenske stjernespissen Zlatan Ibrahimovic gått til innkjøp av en egen øy i innsjøen Mälaren, like ved Stockholm by.

Dävensö, som øyen heter, er en øy på cirka 500 hektar som er isolert fra omverden, men ikke langt fra den.

Den eneste måten å komme til øyen på er via privat båt, så Zlatan vil få fred og ro, samtidig som det er kort vei (52 km) til Stockholm. I tillegg er det nok ikke en ulempe at øyen ligger nær Lindesberg, der familien til konen Helena Seger Ibrahimovic (41) er fra.

Jaktparadis
I tillegg får AC Milan-spilleren sjansen til å utøve en av sine favoritt fritidssysler: Jakt. I Zlatans selvbiografi avslørte stjernespissen at han er blitt stadig mer interessert i jakt.

Nå har han tatt interessen til et nytt nivå ved å kjøpe et jaktparadis. Den i stor grad fraflyttede øyen har et stort viltliv og gir gode jakt- og fiskemuligheter. Særlig er hjortebestanden på øyen stor.

De mulighetene ønsker 31-åringen å ha alene.

Derfor har han kastet ut jaktlaget som har brukt å utnytte øyens overflod av ville dyr. De sju jegerne ønsker likevel ikke å gi fra seg retten til å jakte på den lille øyen uten kamp.

Les også: – Zlatan er større enn kongen og dronningen

Til retten
Nå tar de rettslige skritt for å stoppe den svenske superspissen fra å kaste de av øyen.

– Vi er rundlurte og ønsker ikke å gi opp jaktrettighetene, sier Dävensö jaktlag som har holdt dyrebestanden og annet ved like på øyen i 14 år.

Det var faktisk jaktlaget som gjorde Ibrahimovic oppmerksom på at det var mulig å kjøpe øyen da de hørte den var til salg.

Bygde jakttårn
De ville ha en jaktinteressert person, som ønsket å ivareta øyen som den er.

– Planen var å servere handelen for selgeren og Zlatan, mot at vi selv fikk lov å jage på øyen, sier jaktlaget videre.

De opplyser at de til og med hadde bygd ekstra jakttårn på øyen. Et av disse var spesielt tenkt til Zlatan, før han gjorde kuvendingen.

Nå skal Zlatans representanter i saken ha gitt beskjed om at jaktlaget må få alle sine ting bort fra øyen innen 1. juli - dagen Zlatan offisielt tar over eierskapet.

Ibrahimovic har eierinteresser i flere eiendommer verden over.