Bradley Wiggins (Foto: Pete Goding/Pa Photos)
Bradley Wiggins (Foto: Pete Goding/Pa Photos)
Bradley Wiggins (Foto: Pete Goding/Pa Photos)
Bradley Wiggins (Foto: Pete Goding/Pa Photos)

Wiggins om favorittstempelet i Tour de France: – Føler ikke noe press

Sky-stjernen avviser også at han har nådd formtoppen for tidlig denne sesongen.

Se Tour de France direkte på TV 2 og TV 2 Sumo fra 30 juni!

Bradley Wiggins er mannen alle snakker om en snau uke før Tour de France starter.

Den karismatiske briten topper alle favorittlister og virker å være de fleste eksperters førstevalg til sammenlagtseier. Dette ble styrket da Andy Schleck måtte kaste inn håndkleet grunnet skade tidligere i måneden.

Vil du ha Wiggins på laget? Spill Tour-manager her!

Har han nådd formen for tidlig?
Samtidig kan det stilles spørsmålstegn ved Wiggins sesong så langt. For 32-åringen har vært veldig god. Kanskje for god, mener enkelte.

For mens seirer i Paris-Nice, Tour de Romandie og Critérium du Dauphiné er historisk solid, så kan man også lure på om ikke London-karen har nådd formtoppen for tidlig.

Denne sesongen har kun handlet om én ting, og det er å nå toppformen i juli

Dette avviser Wiggins blankt.

– Denne sesongen har kun handlet om én ting, og det er å nå toppformen i juli. Vi vant de rittene tidligere i år på 96 til 97 prosent kapasitet. Det er de siste tre prosentene som kommer til å gi oss den siste pushen, sier han i et intervju med BBC.

Les også: Dette stortalentet vil vippe Cavendish av tronen

– Har 100 prosent tiltro til laget
Til Cyclingnews sa han tidligere i år følgende:

– Det var aldri planen vår å vinne de rittene. Men vi gjorde det, og fortsatte bare å se frem mot juli. Det var flott å vinne, men alt handler nå om hva vi gjør de kommende ukene.

Et annet aspekt er Sky «tohodete troll», i form av Wiggins sammenlagtambisjoner og Mark Cavendish' mål om nye etappeseirer og grønn trøye.

Spørsmålet er om det britiske mannskapet vil klare å oppnå begge deler, eller ikke makte noen av dem, nettopp fordi de går etter to mål.

Wiggins tar det hele med sedvanlig ro.

– Jeg har 100 prosent tiltro til den planen manager Dave Brailsford og laget har. Nå er det uansett ingen som helt vet hvordan strategien blir. Vi har ikke den før vi ankommer Liège neste helg, sier han.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

– Føler ikke press
At Wiggins har det største favorittstempelet tynger ham ikke.

Tvert i mot.

– Jeg føler ikke noe press. Jeg er i denne posisjonen nå fordi jeg har gjort det bra, og det er flott å kunne si. Jeg husker da jeg skulle kjøre Touren i 2010 og måtte svare på alle mulige spørsmål, mens jeg visste at jeg ikke var i god nok form. Det var en annen type press, sier han.

...jeg tittet nylig på den offisielle Tour-guiden. Det var faktisk første gangen jeg så alle etappeprofilene etter hverandre

– Jeg innser nå hva som kreves for å konkurrere og trene hardt uke inn og uke ut. Jeg har også opparbeidet med den modenheten som gjør at jeg tåler å lede et ritt. Det tar ikke lenger to måneder for å hente seg inn igjen i etterkant. Den selvtilliten jeg har fått fra å vinne i år har også gitt med en god flyt, sier Wiggins.

Les også: Disse rytterne kjører årets Tour de France

Avslappet forhold til løypen
Sky-stjernen har også et avslappet forhold til årets Tour-løype. Dette til tross for at både fjelletappene og ikke minst de tre tempoetappene taler veldig til hans fordel.

– Vi har sjekket ut noen Tour-etapper, og jeg har kjørt gjennom tempoetappene og noen av fjellene. Kuriøst nok, så ville sønnen min ha den offisielle Tour-guiden som lesestoff på en flyreise nylig. Da tittet jeg litt på den og sjekket ut noen etapper. Det var faktisk første gangen jeg så alle etappeprofilene etter hverandre, forteller Wiggins.

– Det er min måte å gjøre ting på: Å ikke se for mye fremover. Jeg forsøker å ta en dag av gangen, påpeker han.

Wiggins har nylig avsluttet et treningsopphold på den spanske øya Mallorca, der han har vært siden Critérium du Dauphiné ble avsluttet. Wiggins kommer ikke til å kjøre helgens britiske fellesstart, der han vant på imponerende vis i fjor.

Se nye TV 2 SPORT gratis her (åpent tilgjengelig i to måneder)

Bradley Wiggins (Foto: Claude Paris/Ap)
Bradley Wiggins (Foto: Claude Paris/Ap)