Baros ferdig på landslaget, Rosicky usikker

Tsjekkia-spissen Milan Baros (30) ga seg på landslaget etter torsdagens 0-1-tap for Portugal i fotball-EMs kvartfinale. Også Tomás Rosicky teller på knappene.

– Baros sa i garderoben etter kampen at han slutter. Alle takket ham for 11 års tjeneste, sa Jaroslav Kolar, talsmann for Tsjekkias fotballforbund.

Galatasaray-angriperen fikk med seg 93 landskamper og scoret 41 mål. Han er den nest mestscorende for Tsjekkia etter Jan Koller (55 mål).

Baros fant aldri nettmaskene i årets europamesterskap, men han har gjort det skarpt tidligere. I 2004 ble han toppscorer da EM ble arrangert i Portugal. Året etter vant han mesterligaen med Liverpool.

Et kanskje større tap for Tsjekkia ville være om Arsenals Tomás Rosicky (31) også gir seg med landslagsfotball. Midtbanestrategen gikk glipp av oppgjøret mot Portugal på grunn av skade.

– Jeg har lyst til å fortsette. Men på den andre siden er jeg ikke blant de yngste lenger, og jeg sliter med å holde meg skadefri, uttalte Rosicky til Arsenals nettsted. (©NTB)