NEDBRUTT: Rangers kan ha spilt sin siste kamp. (Foto: Craig Halkett/Pa Photos)
NEDBRUTT: Rangers kan ha spilt sin siste kamp. (Foto: Craig Halkett/Pa Photos)

Rivaler vil stemme for å degradere Rangers

Rangers' håp om spill i den skotske toppdivisjonen i fotball svinner. Både Dundee United og Hearts sier de vil stemme imot å gi «nye» Rangers plass i eliteserien.

Det er usikkerhet rundt klubbens økonomi som gjør at Glasgow-klubben står i fare for å bli kastet ut av den skotske eliteserien. Rangers trenger 8-4 i stemmer for å få beholde plassen. Det skal stemmes 4. juli.

– Supporterne fortjener en ny start og må akseptere det faktum at deres klubb må starte nederst på ligastigen, sier den kontroversielle Hearts-eieren Vladimir Romanov.

Ifølge Daily Mail møtes styreformennene i samtlige av toppklubbene til et endelig møte i saken 4. juli. Der trenger refinansierte Rangers åtte av totalt tolv stemmer for å beholde den tolvte og siste plassen i toppdivisjonen.

Sist sesong ble Rangers satt under administrasjon, og dermed automatisk trukket ti poeng, grunnet ubetalt skatt og annen gjeld. Samtidig fikk klubben heller ikke lisens til å delta i europacupene kommende sesong.

Rangers har planer for å overføre klubbens ligalisens til et nystiftet selskap, og å komme seg fri fra gjeldsproblemene gjennom å slå det selskapet som nå har lisensens konkurs. Skulle ikke forsøket lykkes, kan klubben bli flyttet nedover i det skotske ligasystemet.

Dunfermline og Dundee ligger best an til å overta Rangers' plass om blåtrøyene blir kastet ut av eliteserien. (©NTB)