Nordhaug (Foto: Tom Guldbrandsen/Twinhouse)
Nordhaug (Foto: Tom Guldbrandsen/Twinhouse)

Nordhaug bekrefter at han kan seksdoble lønnen

Lars Petter Nordhaug får en kraftig lønnsøkning til neste år.

Rong (TV 2 Sporten): Lars Petter Nordhaug kjørte inn til 3. plass på torsdagens NM-tempo i Øygarden. Noen timer tidligere ble det offisielt klart at han ikke blir en del av Team Sky sitt Tour de France-lag. Nordhaug var ikke spesielt skuffet etter Tour-vrakingen. Han skjønte hvor det bar for flere uker siden.

LES: Sky-laget er bekreftet: – Boasson Hagen blir hovedopptrekkeren til Cavendish
LES: Etter seier fem år på rad ble Edvald slått i NM-tempoen

Til tross for at han ikke blir å finne på de franske landeveier har Nordhaug gjort sine saker meget bra denne sesongen. Han startet sesongen med å vinne Trofeo Deia på Mallorca. Der slo Nordhaug blant andre Rui Costa, som nylig vant Sveits rundt sammenlagt, og lagkamerat Sergio Henao. Også i Criterium International og Baskerland rundt gjorde Nordhaug sine saker skarpt.

28-åringens kontrakt med Team Sky løper ut etter sesongen. For noen dager siden meldte TV 2 at flere lag, deriblant Rabobank og Omega Pharma-Quick Step, følger Nordhaug tett. Også Team Sky ønsker å forlenge med Nordhaug.

Kraftig lønnsøkning
Procycling skrev for noen uker siden at Nordhaug kan vente seg en kraftig lønnsøkning. Manager Birger Hungerholdt uttalte at Nordhaug ligger an til å femdoble lønnen.

Nordhaug bekrefter overfor tv2.no at han ligger an til å seksdoble lønnen.

– Det stemmer det, sier Nordhaug.

– Frister det?

– Ja, men det er også andre hensyn å ta. Blant annet hvilke ritt jeg får kjøre, hvordan støtteapparatet er, hvilke ryttere som er på laget og lagets treningsfilosofi. Men det er klart at penger har litt å si, sier Nordhaug.

– Jeg er i forhandlinger med andre lag. Vi får se hva det blir til. Det kan være økonomisk gunstig å skifte lag, men det kan også bli økonomisk gunstig å bli, fortsetter nordmannen.

Nordhaug er langt fra en av de best betalte i Sky-laget. Da han først skrev under for laget tjente han litt over minimumslønna på 400.000. I slutten av 2011 skrev han ettårskontrakt med det britiske laget. Da gikk Nordhaug noe opp i lønn.

LES: To storlag vil snappe Nordhaug fra Team Sky

Advarer mot miljø-bytte
Mads Kaggestad mener Nordhaug fortjener et solid lønnshopp, men han råder Nordhaug til å bli i Team Sky.

– Jeg ville advart ham mot å bytte miljø. Han har godt av samspillet med Kurt Asle Arvesen og Edvald. I tillegg består Team Sky av nesten bare engelsksprålige ryttere. I Rabobank er det to grupperinger med spanjoler og nederlendere. Omega Pharma-Quick Step er veldig flamsk-dominert. I begge lagene er det en annen kultur enn i Sky. Presset er tøffere, og han får kanskje en enda mer utpregert hjelperytter-rolle, sier Kaggestad.

Kaggestad fremhever at Nordhaug har hatt stor fremgang i Team Sky. Han støtter Nordhaugs planer om å bli en bedre temporytter. Sky-rytteren innrømmer at han har skumle planer om å utvikle nettopp den delen.

– Det er viktig for meg å bli en bedre temporytter. Jeg er bra i bakker, og kan fort sitte med ledertrøya i et eller annet kort etapperitt. Da er det er viktig at jeg forbedrer meg på tempo, sier Nordhaug.