LeBron James (Foto: ANDREW INNERARITY/Reuters)
LeBron James (Foto: ANDREW INNERARITY/Reuters)

Nå kan endelig LeBron James kalle seg NBA-mester

Miami Heat vant tittelen i NBA ved å banke Oklahoma City Thunder 121-106 på hjemmebane.

LeBron James storspilte da Miamia Heat i natt ble NBA-mester. James ble kåret til NBA-finalens mest verdifulle spiller. Han er ligaens kanskje største stjerne, men vant tittelen for første gang. Torsdag leverte 27-åringen 26 poeng, 13 assists og 11 returer da drømmen gikk i oppfyllelse.

– Dette betyr alt. Det er den lykkeligste dagen i mitt liv, utbrøt han etter 4-1-seieren i best av 7-serien.

Har tapt to ganger
Det var tredje gang James var i en finale i NBA-sluttspillet. De to foregående gangene har han tapt med Cleveland Cavaliers (2007) og Heat (2011).

– Å tape finalen i fjor satte meg på plass. Det gjorde meg ydmyk, forklarte James.

Heat-stjernen vant også prisen som den mest verdifulle spilleren i grunnserien. I finalen snittet han 28,6 poeng og ble helt avgjørende for laget.

Chris Bosh og Mike Miller var også sentrale for Miami-laget med henholdsvis 24 og 23 poeng torsdag. Tittelen var Heats første siden 2006, og fansen fikk oppfylt lovnaden James ga dem da han kom til klubben for to år siden.

Durant-poeng til ingen nytte
Særlig trepoengerne satt for Miami da det hele skulle avgjøres. Laget traff på 14 av 26 forsøk fra langt hold. Thunder fikk aldri helt slippe til i kampen, og med 36-22 i Heats favør i 3. periode var det meste avgjort.

Kevin Durant ble kampens mestscorende med 32 poeng, men han klarte ikke å lede Oklahoma til seier. All æren gikk til LeBron James i den avgjørende finalekampen. (©NTB)