Alt handlet om Ronaldo da Portugal vant

Cristiano Ronaldo var i begivenhetenes sentrum fra start til slutt og på godt og vondt da Portugal slo Tsjekkia 1-0 i EM-kvartfinalen. Selvfølgelig var det han som avgjorde til slutt.

I 79 minutter hadde han prøvd og prøvd, skapt sjanser og misbrukt sjanser, og risikert å ødelegge for sitt eget lag med en innbitt vilje til å skulle avgjøre alt selv. Da João Moutinho stormet mot dødlinjen etter et flott initiativ på høyresiden, startet Ronaldo perfekt som han nesten alltid gjør. Ballen gikk over flere spillere i feltet, men Portugals superstjerne kom seg foran Theodor Gebre Selassie og stanget ballen inn fra sju meter.

Plutselig var «klysa» publikum hadde langt opp i halsen omgjort til en lettet og lykkelig fotballgutt som jublet sammen med laget sitt og sendte slengkyss til TV-kameraet ved sidelinjen. Utskjelte Cristiano Ronaldo hadde stanget Portugal til EM-semifinale. På tribunen jublet Eusebio og Luis Figo, som inntil nå har vært Portugals største fotballhelter. Ronaldo prøver å gjøre det ingen av dem maktet, å løfte laget helt til en tittel.

Det var fullt fortjent at Portugal vant. Etter en ganske jevn første omgang fortonet siste halvdel seg som et stormløp mot målet til Petr Cech, som lenge holdt Tsjekkia inne i kampen. Også superkeeperen var sjanseløs på headingen til Ronaldo.

Tsjekkia gjorde et helhjertet forsøk, men skapte egentlig ikke en eneste sjanse.

Ronaldo demonstrerte misnøye med lagkamerater, kranglet med motspillere, klaget til dommeren og fikk effektivt hele publikum mot seg i den grad at det ble pepet hver gang han hadde ballen. Igjen fikk vi høre ropene på «Messi», med hensikt å tirre argentinerens fremste rival i kampen om merkelappen «verdens beste». (©NTB)