Liker å mislike Kassai

Det er opprettet en facebookgruppe for folk som misliker den ungarske fotballdommeren Viktor Kassai. Torsdag hadde hele 32.000 markert at de «liker» å mislike ham.

Kassai var dommer i Ukrainas siste gruppekamp mot England tirsdag, da Marko Devics skudd ble klarert av John Terry etter at ballen krysset målstreken. Selv om en av assistentene sto korrekt plassert rett ved stolpen, markerte han ikke for mål.

Mesteparten av skylden lempes likevel på Kassai, som må tåle at det vitses om ham i Ukraina. I en vitsetegning roper en kosmonaut fra romkapselen «selv vi så at den var inne!»

Ukrainas fotballforbund slo fra seg tanken om å levere protest mot «målranet i Donetsk», og avisen Segodnjas forslag om å straffe Kassai ved å nekte ham utreise og tvinge ham til å bli i Ukraina kom for sent. Kassai var blant dommerne som av UEFA ble sendt hjem etter gruppespillet.

Ukrainas 0-1-tap mot England innebar at begge vertslandene ble utslått i gruppespillet, for annen gang på rad. For fire år siden gjaldt det Sveits og Østerrike. (©NTB)