Ryder Hesjedal (Foto: LUK BENIES/Afp)
Ryder Hesjedal (Foto: LUK BENIES/Afp)

Giro-mester Hesjedal blir Tour de France-kaptein

Slik stiller Garmin-Barracuda i Frankrike.

Se Tour de France direkte på TV 2 og TV 2 Sumo fra 30 juni!

Den norskættede canadieren Ryder Hesjedal imponerte og overrasket stort med sin sammenlagtseier i Giro d'Italia forrige måned.

Se også: Her tørker Hesjedal tårene over norsk hilsen

Nå er det klart at han også går for seier i årets Tour de France. Hesjedal er nemlig Garmin-Barracudas kaptein på de franske landeveiene.

Det ble klart da amerikanerne offentliggjorde sine utvalgte torsdag ettermiddag.

Les også: Disse rytterne kjører årets Tour de France

– Vi har tatt ut et godt balansert lag med fokus på å hjelpe vår kaptein, Ryder, sier lagsjef Allan Peiper i en pressemelding.

I tillegg til Hesjedal satser også Garmin-Barracuda på jubel på de flatere etappene. Der vil Tyler Farrar få sjansen til å kopiere fjorårets ene etappeseier i Touren. Amerikaneren får med seg veteranen Robbie Hunter som sin hovedopptrekker og hjelper.

Hjelperne til Hesjedal vil i første rekke være Tom Danielson og Christian Vande Velde, begge med topp-ti-plasseringer i Touren fra tidligere. Den irske klatreeksperten Dan Martin er også tatt med, og får dermed sin Tour-debut.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

Tempohestene David Zabriskie og David Millar får også status som hjelperyttere, men får samtidig frie tøyler på årets tre tempoetapper.

– Vi har nettopp vunnet vår første Grand Tour, så vår målsetting for Tour de France er skyhøy. Vi vil fokusere på sammendraget, men vi håper også på etappeseirer til Tyler. Dette er en bra miks av ryttere, sier Garmin-Barracuda-sjef Jonathan Vaughters.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Garmin-Barracudas lag til Tour de France: Tom Danielson, Tyler Farrar, Ryder Hesjedal, Robbie Hunter, Dan Martin, David Millar, Christian Vande Velde, Johan Vansummeren og David Zabriskie

Se nye TV 2 SPORT gratis her (åpent tilgjengelig i to måneder)