EM-medalje ikke viktigst for Verås Larsen

Eirik Verås Larsen mener 1000-meteren i padle-EM i helgen er viktig. Ikke for å vinne medalje, men for å få verdifull konkurransetrening.

– Målet mitt med dette europamesterskapet er å se om formen min er så god at jeg kan være i stand til å kjempe om medalje i OL, sier Verås Larsen til NTB. Han legger til at han selvsagt også mener han har sjansen til å kunne ta en medalje i EM, men sier det er mange om beinet.

– En EM-medalje er ikke det viktigste for meg, men i og med at det er så få konkurranser, er det viktig å bruke EM som en arena for å få god konkurransetrening mot mange gode padlere, sier Verås Larsen.

Han vant OL-gull i Aten i 2004, og han er helt klart en norsk medaljekandidat også i London-OL om en drøy måned. I EM skal han bare padle 1000-meteren. Deretter reiser han hjem for å starte de siste forberedelsene mot OL.

Ikke fart

Eirik Verås Larsen forteller at han ikke har ladet opp spesielt til EM, så formen er langt unna den toppformen han skal ha i OL.

– Jeg har en del mengdetrening i kroppen, for jeg har bare sluppet opp i trening et par dager før dette mesterskapet. Derfor blir det om å gjøre for meg å holde hodet kaldt, for jeg har ikke fart i kroppen og må regne med å komme litt bak i starten, sier han.

Han forteller at han vanligvis ikke er av de raskeste ut fra start, men i og med at han har trent som han har gjort i det siste, regner han med å være tregere enn vanlig i Kroatia denne helgen.

Det betyr at han ikke må se for mye på konkurrentene, men stole på egen styrke og at han kan hente mye mot slutten av 1000-meteren. Det blir i alle fall taktikken hans, slik NTB tolker det.

Årungen

– Jeg reiser rett hjem til Årungen etter at EM er over, og der kommer jeg til å ligge i treningssamling fram til OL, forteller Verås Larsen. Han sier også at han ikke er helt ferdig med grunntreningen ennå, men det kommer ikke til å ta så langt tid etter hjemkomst fra EM før han starter med å slippe opp litt på hardkjøret.

– De første dagene etter hjemkomsten kommer til å gå med til mer grunntrening, men så må jeg slippe opp gradvis for å få farten i kroppen. Det skal gi toppform under OL om en måneds tid, sier han.

Ved siden av Verås Larsen, som altså bare stiller på 1000-meteren i K1 i EM, har Norge også med Daniel Salbu og Jo Sondre Solhaug i K2. De skal padle både 500 og 1000 meter, og det skal også den norske kvinnebåten med Agnes Brun og Louise Lehren Moen.

På 5000 meter i K1 stiller Norge med Agnes Brun i kvinneklassen og Daniel Salbu i klassen for menn. (©NTB)