Nøstvold viste veteranene ryggen i tempo-NM

Sandnessyklisten Lise Hafsø Nøstvold viste veteranene ryggen og gikk til topps i tempo-NM torsdag. Hun ledet rittet fra start til mål.

– Jeg vil vel ikke akkurat si at jeg er overrasket over Nøstvold, for hun viste i fjor, og også de siste ukene før mesterskapet her på Sotra, at hun har hatt god kapasitet til å vinne, sa landslagssjef Steffen Kjærgaard til NTB etter at kvinnene hadde kjørt sitt 30 kilometer lange NM-ritt i tempo.

Han mente det var første gang på 15-20 år at en så ung jente vinner et temporitt i NM-sammenheng. Nøstvold er 1987-modell og en av de unge og lovende kvinnene som er på vei opp og fram i norsk sykkelsport.

Bjørg Eva Jensen, den tidligere skøyteløperen, har dominert tempo-NM de siste årene, men hun kom ikke til mål torsdag, så mye tyder på at Jensen-æraen i norsk temposykling er forbi.

Lise Hafsø Nøstvold begynte å sykle for to og et halvt år siden. Hun slang seg da med i et turritt og vant. Like etterpå vant hun også et norgescupritt, og da ble hun tilbudt plass på landslaget av Steffen Kjærgaard.

– Det tredje rittet hun kjørte var et 1. kategoriritt i Luxembourg. Senere vant hun NM-gull på landevei og fikk kjøre VM. Hun har virkelig hatt en kometkarriere, fortalte Kjærgaard torsdag.

I kvinnenes tempo-NM gikk sølvet til Cecilie Gotaas Johnsen fra Victoria, mens Ringerikes Tina Andreassen fikk bronse. (©NTB)