sandra_borch1_570x321.jpg
sandra_borch1_570x321.jpg

Sandra (23) ny leder i Senterungdommen

Sandra Nygård Borch (23) er valgt til ny leder i Senterungdommen etter kampvotering mot Lars Vangen (24). Hun lover å blankpusse sentrumsprofilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

Med 85 mot 80 stemmer vant 23-åringen fra Troms kampen om å lede ungdomspartiet. Senterungdommens landsmøte slår samtidig fast at de vil blankpusse profilen, i kamp mot de to andre regjeringspartiene, for å vinne flere velgere.

.

- Det var en hard kamp, men en fair kamp. Nå skal vi bygge Senterungdommen til et lag, sa Nygård Borch fra talerstolen rett etter at hun ble valgt klokken 18 lørdag.

- Har druknet i det røde

I forkant av landsmøtet intervjuet politisk.no de to lederkandidatene, som pekte på ulike retninger for Senterpartiet fremover.

sandra_borch_hoyde.jpg
sandra_borch_hoyde.jpg

Sandra Nygård Borch gjorde det klart at hun er på linje med Ola Borten Moe, blant annet i synet på oljeleting i nordområdene.

- Senterungdommen må kjøre en tydeligere profil på at vi er et sentrumsparti og ikke et rødt parti. De siste årene har vi kanskje druknet litt i det røde. Vi må derfor nå kjøre tydelig frem hva som er vår ideologi og at det er i det grønne sentrum vi ønsker å være, sier Sandra Nygård Borch til politisk.no.

Les også: Tøff kamp om å bli ny leder i Senterungdommen

Sandra Nygård Borch (23) kommer fra Lavangen, men bor nå i Tromsø hvor hun studerer rettsvitenskap. Hun har det siste året vært organisatorisk nestleder i Senterungdommen.

Ved høstens valg ble hun valgt inn i kommunestyret i Lavangen og fylkestinget i Troms.

Les gjestebloggen: Senterungdommen, veivalg og sentrum

Vil skille seg fra Ap og SV

Landsmøtet i Senterungdommen mener Senterpartiet må spisse profilen som et sentrumsparti, og styrke båndene til de andre sentrumspartiene.

- Senterungdommen mener at veien til videre vekst ligger i en tydeligere stemme for de sentrumsverdiene som skiller oss fra våre samarbeidspartnere, heter det i en resolusjon som ble vedtatt lørdag ettermiddag.

Med knappe to år igjen til stortingsvalget ligger Senterpartiet nær sperregrensen på flere meningsmålinger. Senterungdommen slår fast at oppskriften på fremgang er å blankpusse partiets sentrumsprofil.

Les også: Unge Venstre åpner for samarbeid med Frp

- Senterpartiet er et sentrumsparti som kan samarbeide til både høyre og venstre, heter det i uttalelsen.

Landsmøtet i Senterungdommen har også gått inn for at Norge skal legge ned veto mot EUs vikarbyrådirektiv. Ungdomspartiet begrunner motstanden med at direktivet vil svekke viktige lønns- og arbeidsvilkår.

Det nye sentralstyret

Senterungdommen har også valgt to nye nestledere under helgens landsmøte i Stjørdal. Nils Michael Ramsøy (20) fra Steinkjer i Nord-Trøndelag er ny politisk nestleder, mens Nina Moi fra Rogaland er ny organisatorisk nestleder. Ida Lise Letnes fra Nord-Trøndelag er valgt til internasjonal leder i Senterungdommen.

De øvrige medlemmene i sentralstyret er: John Andre Storebø (Oslo), Marit Nerås Krogsæter (Møre og Romsdal), Fredrik Bakke (Hordaland), Jens Christian Reberg (Sør-Trøndelag) og Torstein Lerhol (Oppland).

Senterungdommen valgte følgende varamedlemmer til sentralstyret: Alexander Fosse Andersen (Hordaland), Marte Nesheim (Rogaland), Jonas Bertelsen Johnsen (Troms), Mia Gullaksen (Sogn og Fjordane) og Ingvild Auflem Vik (Møre og Romsdal).

Les også: Ungdomspartiledere gjenvalgt

lederduell_senterungdommen2_570x321.jpg
lederduell_senterungdommen2_570x321.jpg