andersen_stoltenberg_570x321.jpg
andersen_stoltenberg_570x321.jpg

Stortinget sier stopp: Regjeringen får ikke hente flere statssekretærer på Stortinget

Stortinget har sett seg lei på at regjeringen rekrutterer statssekretærer blant de folkevalgte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

Mandag fremmet stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) et grunnlovsforslag som vil sette en stopper for at regjeringen utnevner valgte stortingsrepresentanter til statssekretærer.

.

Setter regjeringen på plass

Under den rødgrønne regjeringen har både Per Rune Henriksen (Ap), som er innvalgt fra Hordaland, og Heidi Sørensen (SV), som er .innvalgt fra Oslo, blitt hentet til regjeringsapparatet som statssekretærer. Men de kan bli blant de siste folkevalgte som hentes fra Løvebakken som statssekretærer.

henriksen_sorensen_220x123.jpg
henriksen_sorensen_220x123.jpg

– I vårt parlamentariske system er det bare Stortinget som er direkte valgt av folket, sier stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap).

LES OGSÅ:  Vil grunnlovsfeste menneskerettighetene

Alle partiene står bak

Alle partiene på Stortinget er med på grunnlovsforslaget, som foruten stortingspresidenten er fremmet av Øyvind Korsberg (FrP), Per-Kristian Foss (H), Marit Nybakk (Ap), Trygve Slagsvold Vedum (Sp), Trine Skei Grande (V) og Snorre Serigstad Valen (SV).

- Statsmaktene skal respektere de valgene folket har gjort, også når det gjelder hvilke personer som skal tre inn på Stortinget. Derfor bør Grunnloven endres slik at regjeringen for fremtiden ikke kan utnevne de som folket har valgt til stortingsrepresentanter til statssekretærer, sier Andersen.

Forslaget om å endre grunnloven vil bli behandlet i neste stortingsperiode.

LES OGSÅ: Erik Solheim får melding hjem og anmerkning fra Stortinget