korsberg_hoyde_200x300.jpg
korsberg_hoyde_200x300.jpg

Anniken Huitfeldt fikk kjeft for dårlig oppførsel i stortingssalen

STORTINGET (TV 2): Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) får refs fra presidenten på Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

591481

.

Under onsdagens spørretime avbrøt Ap-statsråden stortingsrepresentant Gunnar Gundersen (H), og fikk straks refs fra Stortingets visepresident, Øyvind Korsberg (FrP).

.

- Respektløst

Gundersen hadde stilt spørsmål til Huitfeldt om den dårlige beredskapen på sendenettet til NRK P1 under orkanen i romjulen, da flere av senderne til den statlige radiokanalen falt ned. Høyre-representanten var ikke fornøyd med svaret, og sa han kanskje trodde kulturministeren hadde misforstått spørsmålet.

Det likte Huitfeldt åpenbart dårlig og grep ordet stikk i strid med alle debattregler i Stortinget, som endte med en kraftig korreks.

– Presidenten vil bare bemerke at det er uakseptabelt å avbryte representanter når de holder sine innlegg. Jeg vil anbefale statsråd Huitfeldt å sette seg inn i Stortingets reglement for hvordan møter i denne sal avholdes, sa Stortingets visepresident Øyvind Korsberg (Frp) som ledet møtet.

LES OGSÅ: Stortinget sier stopp - regjeringen får ikke hente flere statssekretærer

Overfor tv2.no utdyper Stortingets visepresident kritikken.

- Det er respektløst overfor Stortinget. En statsråd med Anniken Huitfeldts erfaring burde vite at man skal ha respekt for Stortinget. Det vitner om mangel på debattkultur når man avbryter en representant fordi man er uenig, sier Korsberg til tv2.no.

- Regjeringen trenger et kurs

Før jul refset Stortingets presidentskap statsråd Erik Solheim (SV) for å skulke et møte han skulle vært tilstede på.  I fjor vår fikk også statsråd Kristin Halvorsen (SV) refs for å ha skulket Stortinget.

Stortingets visepresident Øyvind Korsberg (Frp) peker på at det nå har vært flere episoder på kort tid der statsråder i den rødgrønne regjeringen har vist mangel på respekt for Stortinget.

- Vi har tidligere sendt brev til regjeringen uten at det ser ut til å ha hjulpet. Det er mulig de på neste regjeringskonferanse bør ha et kurs i hvordan statsråder skal oppføre seg i forhold til Stortinget. Jeg stiller gjerne opp som foredragsholder, sier Korsberg til tv2.no.

LES OGSÅ:

Erik Solheim får «anmerkning og melding hjem» fra Stortinget

- SV-Kristin driter fullstendig i Stortinget