store_anundsen_570x321.jpg
store_anundsen_570x321.jpg

Pengestøtten fra Støre kan bli gransket av kontrollkomiteen

- Det er veldig alvorlig at habiliteten til utenriksministeren ikke er vurdert, mener lederen av Stortingets kontrollkomité, Anders Andundsen (Frp).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

.

Utenriksdepartementet vurderte aldri habiliteten til Jonas Gahr Støre (Ap) da de bevilget millionstøtte til stiftelsen Senter for nordområdelogistikk. Senteret ledes ifølge Dagbladet av Støres redervenn, Felix Tschudi.

.

- Gamle bekjente

tschudi_200x300.jpg
tschudi_200x300.jpg
Da Støre feiret sin 50-årsdag, var Felix Tschudi blant de første gjestene som ankom den private vennefesten på Arkitektenes Hus.

- Felix Tschudi og jeg er gamle bekjente. Denne saken er ikke av en slik karakter at jeg fant behov for å vurdere min habilitet i forhold til mitt bekjentskap med Felix Tschudi, sier Støre til avisen.

Lederen i Stortingets kontrollkomité, Anders Anundsen (Frp) er ikke enig med utenriksministeren.

- Det er helt åpenbart at departementet her burde gjort en habilitetsvurdering. Det at ikke klokkene ringer er en stor utfordring, sier Anundsen til tv2.no.

LES OGSÅ:  UD ga millioner til Søre-bekjents stiftelse

Gransker pengestøtte

Stortingets kontrollkomité har bedt alle departementene gjennomgå alle tilskudd som bevilget i fjor, som en følge av Lysbakken-saken. Selv om tilskuddet fra UD til Senter for nordområdelogistikk stammer fra 2008, ble siste del av beløpet utbetalt i fjor.

Dermed vil pengestøtten bli en del av kontrollkomiteens gransking av pengestøtte, bekrefter komitéleder Anders Anundsen (Frp).

- I forvaltningen der alt er basert på skjønn er det helt nødvendig at man vurderer habilitet. Det handler om troverdigheten til hele forvaltningen, sier Anundsen.

Også Høyres Per-Kristian Foss og Venstres Trine Skei Grande mener det er naturlig at kontrollkomiteen ser nærmere på Støres pengestøtte.

LES OGSÅ: Justisministeren gir ikke etter for press om asylbarna