England øver på straffer før EM-kvartfinalen

Landslagssjef Roy Hodgson bekrefter at de engelske spillerne skal trene mer på straffespark før søndagens kvartfinale mot Italia i fotball-EM.

De siste 22 årene har England gått ut av fem store mesterskap etter straffesparkkonkurranser. Statistikken daterer seg tilbake til det knusende semifinaletapet for Tyskland i 1990-VM.

Kun én gang har engelskmennene hatt suksess når straffer er blitt avgjørende. Det var mot Spania i åttedelsfinalen på hjemmebane i EM 1996.

Italia har en langt bedre statistikk fra 11-meteren, og Hodgson mener spillerne bør trene på straffer i dagene før kampen. Samtidig vet han at det er vanskelig å forberede seg på mentale presset som kommer akkurat i øyeblikket.

– Vi har jevnlig brukt tid på dette etter treningen, og nå vil vi selvsagt ta det enda mer seriøst. Man håper at det én dag skal gjøre den store forskjellen, sier Hodgson, ifølge Sky Sports.

– Men du kan øve på straffer til kuene vender hjem – det er uansett selvtilliten, fatningen og evnen til å stenge alt annet ute som vil avgjøre om du scorer eller ikke. Noen ganger har vi sett de beste spillerne bomme, mens de du tror ikke er straffeskytere, har hamret dem inn, legger han til. (©NTB)