teig1 (Foto: Scanpix)
teig1 (Foto: Scanpix)

Jahn Teigen synger om tapet av moren og broren

Kommer med nytt album.

Hele Norges Jahn Teigen har i disse dager fått viet en utstilling om seg selv på pop- og rockmusset Rockheim i Trondheim. Sist han var ute med et album var i 2003, og etter dette har han vært gjennom tøffe tider. I løpet av de siste fem årene har han opplevd å miste både moren og broren, og selv om han har det bra i dag, er dette noe som vil sette sitt preg på hans kommende album.

Ny plate

– Det er mye redigering igjen, men jeg holder faktisk på med en ny plate, sier Teigen til Dagbladet torsdag.

– Jeg vil heller snakke om lysere ting nå, men selvfølgelig er plata preget av det jeg har vært gjennom de siste åra. Alt skjedde liksom på en gang, sier han i et intervju med avisen.

Mistet moren

I november 2009 opplevde Jahn Teigen å miste sin kjære mamma, Ester, hun gikk bort 90 år gammel. Moren var sønnens største fan og støttespiller, og Jahn Teigen sto henne nær helt til det siste.

– Det er viktig å ha foreldre som backer deg opp. Jeg har til fulle fått erfare hva den støtten betyr. Riktignok var ikke foreldrene mine av den typen som stilte opp på fotball- eller ishockeybanen da jeg spilte. De ga meg i stedet en fantastisk moralsk støtte. Og det var minst like viktig, uttalte Jahn til Se og Hør.

Kort tid etter døde storebror Viggo, hans eneste bror, etter lang tids sykdom.

Les mer: Jahn Teigen i sorg

Heteste kjendispar

På 80-tallet var Teigen og ekskona Anita Skorgan Norges heteste kjendispar. Sammen har de datteren Sara.

Ekteskapet tok slutt etter fire år, men Teigen har tydelig fortsatt stor respekt og beundring overfor sin ekskone. Skorgan var også med i sceneshowet «Jahn Teigen fra Tønsberg».

– Det er noe som skjer når Anita kommer ut på scenen. Det går ikke an å forklare. Det er trygghet og respekt. Anita er en fantastisk person, uttalte Teigen overfor Dagbladet i 2010.

Les også: – Jeg må ikke dø for å gå på scenen