«Hver mann sin høne»

Lars Sponheim om eggemangel påsken 2004.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

558493

.

I muntlig spørretime 10. mars 2004 fikk landbruksminister Lars Sponheim (V) spørsmål om egg fra en bekymret Øystein Hedstrøm (Frp).

Det nærmet seg påske og representanten fryktet eggemangel på grunn av EØS-regler for holdbarhet, og spurte om Sponheim ville åpne for å importere egg.

- Eggprodusentene i Norge klarer ikke å tilfredsstille behovet til eggspisende nordmenn. Vi mangler 3,3 millioner egg på grunn av EØS-reglene med en omsetningsbegrensning på 28 døgn. Vil statsråden nå medvirke til å fjerne det tollbaserte vernet i de periodene der norske produsenter ikke kan tilfredsstille behovet for eggspisende nordmenn, spurte Hedstrøm til humring i salen.

En munter visepresident Inge Lønning ga ordet videre til Sponheim:

– Kanskje landbruksministeren kan komme opp med et gullegg?

– Ja, jeg kunne kanskje ha svart at hver mann burde ha sin høne, så hadde dette vært løst, svarte landbruksministeren til høy latter fra salen, og la til:

– Det er slik at vi spiser mer egg i høytidene, men høna verper stort sett ett egg om dagen, og ikke noe spesielt mer i høytidene. (...) Jeg regner med at det norske folk vil få anledning til å få egg i påsken også, iallfall vil Regjeringen prøve å bidra så godt den kan til at det norske folk får egg i påsken.

.

SE VIDEO ØVERST I ARTIKKELEN (reporter Kjetil Løset)

(Kilde: Stortinget)

Flere politiske ord:

Sprikende staur

Pusekatt

Dokument 8

Grunnlov

Polsk riksdag

Den siste sovjetstat

Høyre og venstre

Grasrot

Nei

Lobby

Har du forslag til politiske ord vi kan skrive om? Send tips til redaksjonen !